Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Lycopersicon 'Fleurette' F1 - Paradicsom

Ár:
1.390 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Palántáim a 2022-es szezonban várhatóan április 20-a után lesznek elérhetőek, korlátozott darabszámban.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.290 Ft / db
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-04-18

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lycopersicon 'Fleurette' F1 - Paradicsom főbb jellemző

 

Jellemzés: A ’Fleurette’ egy új, francia nemesítésű paradicsomfajta, mely középerős növekedésű, mivel kifejlett magassága ritkán haladja meg az 1,5 métert így szabadföldben és cserépben egyaránt sikerrel termeszthető. Közepes méretű kissé megnyúlt, élénk piros bogyótermései 6-8-asával fürtöket alkotnak.

A termések héja középvastag, ízvilágát tekintve erős paradicsomízzel rendelkezik, a gyümölcshús piros színű, vastag. Friss fogyasztásra, valamint feldolgozásra egyaránt alkalmas fajta.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is jól fejlődik.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell, mivel terméshozam csökkenést okoz.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A rendszeres öntözést meghálálja. Ha cserépben neveljük, akkor kerüljük a túlöntözést, akkor öntözzük meg, mikor a talaj felső rétege tapintásra száraz.

Hőigény: Melegigényes növény, de a meleg őszi időszakban egészen októberig szedhető.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, frissen trágyázott talajba ne telepítsük.

Gondozási, ápolási munkák: A virágzás és a termésfejlődés időszakában rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a környezetét gyommentesen tartsuk. Ha az ápolási munkáira kevesebb idő áll rendelkezésre, úgy akkor vastag szalmás mulcsozással teremthetünk kedvező feltételeket a növényünk számára.

A paradicsomok fontos ápolási feladata, az úgynevezett kacsolás, mellyel a levelek hónaljában fejlődő rügyeket kicsípve egyenletes virágzást és termésérést biztosítunk.

A ’Fleurette’ fajta cserépben nevelhető, ha ilyen termesztési módot választ, akkor ügyeljen a folyamatos tápanyagutánpótlásra (tápoldatozásra), valamint a támrendszert adó karó, futtatórács kerüljön a palántával egy időben a cserépbe, így később nem sértjük meg a gyökérzetet.

Betegsége, kártevői: A paradicsomokat veszélyeztető betegségek közül barna foltosságot okoz a paradicsom mozaik vírus és a sárga gyűrűs elszíneződéseket okozó paradicsom foltosság és tőhervadás a legkiemelkedőbbek. A gomba betegségek közül a fitofórás betegség vagy paradicsom vész, valamint a lisztharmat okozhat gondot az állományban. A kártevők közül a levéltetvek és a poloskák jelentenek problémát.

A betegségek megelőzhetőek a megfelelő tő-és sortávok betartásával, valamint növényeink rendszeres ellenőrzésével. Ha kártevők (tripszek, levéltetvek, poloskák) jelennek meg a növényen, akkor rövid időn belül felütheti a fejét valamilyen kórokozó is, ezért a kártevők ellen peszticidekkel már a megjelenésük korai szakaszában védekezzünk.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5 m
Ajánlott sortáv: 70-80 m
Ajánlott tőtáv: 50 cm
Kiültetés ideje: Május-Június
Érési idő: Június végétől – július elejétől folyamatosan
Tenyészidő: Hosszú, egész nyáron át szedhető
Növekedés: Erős növekedésű
Levél: Paradicsom levelű fajta
Bogyó alakja, színe: Gömbölyű, enyhén csúcsos, élénk piros színű

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!