Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Termés mérete: óriás
Termés színe: piros
Ültethető: díszkert

Hasznos tanácsok videóban.

Lycopersicon 'Costoluto Genovese' F1 - Folytontermő paradicsom

Ár:
2.790 Ft

Kiszerelés: 11 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Palántáim a 2022-es szezonban várhatóan április 20-a után lesznek elérhetőek, korlátozott darabszámban.

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lycopersicon 'Costoluto Genovese' F1 - Folytontermő paradicsom főbb jellemző

 

Jellemzés: A ’Costoluto Genovese’ egy hagyományos olasz, erőteljes növekedésű, egész nyáron át szedhető ökörszív jellegű paradicsom fajta. Ez az elnevezés a termések igen nagy méretére utal, mivel megfelelő tápanyag kijuttatás mellett legalább ököl nagyságú termésekre számíthatunk. A termések nem alkotnak fürtöt.

A bogyó maga súlyos, gerezdes megjelenése, a héj vékony, piros színű, a hús vastag és szintén piros színű. Ízanyagait tekintve édes fajta, állaga pedig kissé kásás, ezen tulajdonságai miatt friss fogyasztásra és feldolgozásra egyaránt alkalmas.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is jól fejlődik.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell, mivel terméshozam csökkenést okoz.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A rendszeres öntözést meghálálja. Ha cserépben neveljük, akkor kerüljük a túlöntözést, akkor öntözzük meg, mikor a talaj felső rétege tapintásra száraz.

Hőigény: Melegigényes növény, de a meleg őszi időszakban egészen októberig szedhető.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, frissen trágyázott talajba ne telepítsük.

Gondozási, ápolási munkák: A virágzás és a termésfejlődés időszakában rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a környezetét gyommentesen tartsuk. Ha az ápolási munkáira kevesebb idő áll rendelkezésre, úgy akkor vastag szalmás mulcsozással teremthetünk kedvező feltételeket a növényünk számára.

A magas fajta, így támrendszert, karózást igényel, a ’Costoluto Genovese’ fajta esetében többszöri kötözésre is szükség van mivel a növekvő termések súlya alatt letörhet a hajtás. A paradicsomok fontos ápolási feladata, az úgynevezett kacsolás, mellyel a levelek hónaljában fejlődő rügyeket kicsípve egyenletes virágzást és termésérést biztosítunk.

Betegsége, kártevői: A paradicsomokat veszélyeztető betegségek közül barna foltosságot okoz a paradicsom mozaik vírus és a sárga gyűrűs elszíneződéseket okozó paradicsom foltosság és tőhervadás a legkiemelkedőbbek. A gomba betegségek közül a fitofórás betegség vagy paradicsom vész, valamint a lisztharmat okozhat gondot az állományban. A kártevők közül a levéltetvek és a poloskák jelentenek problémát.

A betegségek megelőzhetőek a megfelelő tő-és sortávok betartásával, valamint növényeink rendszeres ellenőrzésével. Ha kártevők (tripszek, levéltetvek, poloskák) jelennek meg a növényen, akkor rövid időn belül felütheti a fejét valamilyen kórokozó is, ezért a kártevők ellen peszticidekkel már a megjelenésük korai szakaszában védekezzünk.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5-2,3 m
Ajánlott sortáv: 1 m
Ajánlott tőtáv: 60-90 cm
Kiültetés ideje: Május-Június
Érési idő: Június végétől – július elejétől folyamatosan
Tenyészidő: Hosszú, egész nyáron át szedhető
Növekedés: Erős növekedésű
Levél: Paradicsom levelű fajta
Bogyó alakja, színe: Gömbölyű, gerezdes nagy méretű, piros színű.

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!