Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Albizia julibrissin 'Ombrella' - Selyemakác

Ár:
16.290 Ft

(ejtsd: albízia julibrissin)

Szállítási méret: 80-100 cm magas
Kiszerelés: 3 literes faiskolai konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
15.290 Ft / db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 50 liter Mabako szerves istállótrágya 50 liter
1.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez


Fontos információ: 

A selyemakácok rendkívül dinamikusan nővő fák. Tehát elültetése után (a vásárolt mérettől függően) alig pár év alatt használható árnyékot képesek adni, és szemmel láthatóan kialakul a nagy bokor/kis fa forma, mely kialakítása metszéssel könnyedén megoldható. 

Fiatal korában viszont a legtöbb egyed rendkívül szálkás, sokszor csak egyetlen vezér ágból, és a törzsből áll. A faiskolai nevelés lényege a magasság és a megfelelő törzs vastagság elérése. Tehát érdemes tudnia, hogy a kertészetemből kiszállított selyemakác facsemeték bár előnevelt, vagy koros fák, a megjelenésük (lombkoronájuk)  még - különösen más fajokkal való összehasonlításban - nagyon ritkás, kialakulatlan.

Ugyanakkor a helyes ültetési pozíció (védett, nem fagyzugos terület), a szakszerű ültetés, és a bőséges öntözés, tápanyag utánpótlás szinte minden esetben meghozza a várt eredményt. Selyemakác fáim az ország egész területén megállják a helyüket! 


A selyemakác 'Ombrella' fajtája nem sokban különbözik az alapfajt tulajdonságaitól. Közepes termetű, 6-10 m magasságig megnövő terebélyes, lapos koronát nevelő, lombhullató díszfa. Az egzotikus megjelenését szárnyasan összetett világoszöld levelei és júniustól szeptemberig virágzó sötét rózsaszín porzószálakból álló borzas virágcsomói adják. Termése 8-12 cm hosszú barna hüvelytermés, ami érés után még sokáig a fán marad. Különös, mediterrán hangulatot kölcsönözhetünk kertünknek, ha ezt a pompás díszfát választjuk. Melegigényes, a fagyra nagyon érzékeny, fagyzugos helyekre egyáltalán nem ajánlott a kihelyezése. A facsemetét télen nevelhetjük dézsában is, a fagykároktól megóvva, nyáron pedig nyugodtan kiültethetjük a kertbe egészen a fagyok beálltáig. Fiatal korában igényli a bőséges vízellátást, ezért rendszeres öntözést kíván.

A selyemakác igényli a törődést, odafigyelést, nevelése igazi türelemjáték, hiszen csak a 4. évtől élvezhetjük színpompás virágait. Ültethető szoliterként, de hármas csoportokban is remekül mutat. Válasszunk neki kertünkben olyan helyet, ahol félárnyékot adó lombkoronája alá mi is leülhetünk és kellemesen eltölthetjük a nyári délutánokat miközben virágainak szemet gyönyörködtető látványát élvezzük.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!