Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Acer palmatum 'Crimson Princess' - Csüngő habitusú, vörös, szeldelt levelű japán juhar

28.990 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: ácer palmátum)

Szállítási méret: 40-60 cm magas
Kiszerelés: 10 literes faiskolai konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető

A Méret és Kiszerelés változatoknál használt rövidítések Jelmagyarázata.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

3 méter magasra megnövő, cserje alkatú japán juhar fajta. Vesszői vékonyak, csüngőek, a lombozat ernyőszerű, kifejlett korában 2-2,5 méter átmérőjű.

Levelei tenyeresesen összetettek, egy levél 7 keskeny, mélyen szeldelt levélkéből áll. Puha tapintásúak, kihajtáskor sötétlilásak, nyárra, bronzos-bíborpirosra váltanak. Ősszel sötét pirosas-narancssárga lesz a lomb. A fiatal, vékony vesszők szintén sötétbordók.

A japán juhar lassú növekedésű díszfa.

Mészkerülő, ilyen talajban sínylődik, fejlődése vontatott lesz. Semleges, de inkább savanyú, homokos, vagy agyagos tápanyagban gazdag talajt kíván.

Lombjának bronzos-piros színezete csak teljes napsütésben mutatkozik meg, de csak akkor ültesse tűző napra, ha kellő mennyiségű vizet tud biztosítani neki a nagy nyári forróságban. Pára és vízigényes növény.

Kisebb kertek kiemelkedő dísze lehet. Legszebben szoliterként ültetve mutat.

Teljesen télálló, azonban az ültetést követő első télen tövét érdemes betakarni az esetleges elfagyás elkerülése végett.