Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Konténeres fenyő információk

Élő vagy vágott fa karácsonyra?

Karácsonyfa rendelés az interneten keresztül!

Klasszikus dilemma ez, és mindkét kiszerelés mellett vannak érvényes, logikus érvek. Én sem az egyikről, sem a másikról nem szeretném meggyőzni Önt, azt azonban fontosnak tartom, hogy alaposan megismerje a választási lehetőségeket, hiszen csak a megalapozott, átgondolt döntés eredményez igazi örömteli ünnepet!

Mivel a karácsony egyik főszereplője maga a fa, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik, mennyire könnyű vagy nehéz kezelni, mekkora méretben választható, vagy hogy mennyire tartós. Szeretném, ha Önnek nem okozna csalódást az élő, dézsás fenyő, ezért az alábbiakban részletesen be fogom mutatni, hogy mire számíthat, ha élő fát állít az ünnepekre!

A dézsás fenyő szinte pontosan ugyanazokat az előnyöket biztosítja, mint a vágott fa, mégis bizonyos szempontból praktikusabb annál. Az első és legfontosabb előny, hogy a dézsás fa a karácsonyi ünnepek elmúltával nem fejezi be pályafutását, hiszen akár már januárban kiültethető a kertbe, hogy ott évtizedekig csodás megjelenésű dísznövény legyen.

 

Dézsás fenyő házhozszállítás a Megyeri kertészetből!

 

A konténeres fenyő az ünnep végeztével kiállítható a teraszra vagy a balkonra, esetleg a kert egy szélvédett, huzatmentes szegletébe, és akár hónapokig eltartható így is. A luc például nagyon lassan növekedik, így gyakran nevelik az első 5-7 évben konténerben, hiszen edényét nagyon lassan növi csak ki.

Így Ön a konténeres luccal nem csak karácsonyfát nyerhet, hanem egy hosszú éveken át dekoráló dézsás dísznövényt, melyet tetszése szerint áthelyezhet a kert különböző pontjaira, vagy a teraszra!  

 

Konténeres karácsonyi fenyő rendelhető kertészetemből!

 

Az élő karácsonyi ezüstfenyőt legfeljebb 8-10 napig lehet a fűtött beltérben tartani, ezután feltétlenül a szabad ég alá kell vinni! A lakásból kiköltöztetett fát akár már egy enyhébb januári napon ki lehet ültetni a kertbe, hogy innentől kezdve évtizedeken keresztül díszítse a birtokot. A fa ugyanakkor akár heteken, hónapokon keresztül az edényében maradhat, így remek téli dekoráció válhat belőle a teraszon, balkonon.

 

Tipp: bár a dézsás fenyőt az újév első napjaiban ki kell költöztetni a lakásból, annak semmi akadálya, hogy a karácsonyi hangulatot megőrizze! Ön a kihelyezett fenyőre is aggathat könnyű díszeket, és tehet rá alacsony hőleadású, elemről működő kültéri izzósort!

Így a csodás látvány és a szívet melengető atmoszféra megőrizhető, csupán a fa nem bent, hanem kint foglal majd helyet!

 

Az élő fenyők mérete jellemzően legfeljebb másfél-két méter, hiszen az ennél nagyobb fák földlabdája már olyan méretű és súlyú lenne, ami roppant nehézkessé tenné a szállítást, mozgatást. Ezért a dézsás, konténeres fák igazán remek választást jelentenek azoknak, akik egy kisebb méretű karácsonyfát szeretnének, mert a szobába nem fér be nagyobb, vagy egyszerűen nem kívánnak óriás méretű fenyővel bajlódni.

Szintén sokan úgy vannak a karácsonyfával, hogy csak a szűken értelmezett ünnepi időszakban szeretnék a lakásban tudni, és az újév első napjaiban le is bontják. Nekik is kiváló alternatíva a dézsás fa, hiszen ezek a növények úgyis csak 7-8, de legfeljebb 10 napig maradhatnak a fűtött lakásban. Ezért ha Ön rövid karácsonyfa szezont tervez, nyugodtan választhatja a dézsás fát, hiszen bő egy hétnél egyébként sem lehet tovább bent tartani.

Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a dézsás fenyő kifejezetten környezetbarát, zöld megoldást jelent, sokaknak ez is lényeges szempont. Egyre többen vannak, akik nem támogatják a vágott fenyők felállítását környezetvédelmi, növényvédelmi okokból.

Bár meg kell jegyezni, hogy a vágott fák szinte kivétel nélkül mezőgazdasági termesztésből származnak, és kivágásukkal nem az erdők károsodnak, ennek ellenére mégis egyértelműen környezettudatos választás az élő fenyő, hiszen így a növény - a kevés alapszabály betartásával - túléli a karácsonyt, és jó eséllyel hosszú évtizedeken keresztül látványos és hasznos kerti dísz válhat belőle!

 

Konténeres karácsonyfa rendelés a Megyeri kertészetből!

 

Rendben, de mennyi az annyi, vagyis hogyan alakulnak az árak? - kérdezheti Ön, és a felvetés teljesen jogos. A konténeres fák ára mindig magasabb, mint az ugyanolyan fajtájú vágott fenyők ára. Ennek azonban racionális oka van, hadd mutassam be ezt röviden! 

A dézsás fák jellemzően ugyanazon a termőterületen nevelkednek, ugyanolyan gondossággal kezelve, mint vágott társaik, ám a kitermelés egész más a két típusú fa esetében! A vágott fenyőnek egyszerűen elvágják a törzsét, majd hálóval burkolják, hogy megóvják a sérülésektől és hogy könnyen szállítható legyen. Ez egy gyors és egyszerű, szakismeretet nem igénylő munka.

Minden információ a dézsás fenyőfákról megtalálható ebben a cikkben.

A dézsás fenyőfát ellenben ki kell ásni gyökérzetével együtt, majd a kitermelt földlabdát be kell burkolni, például légáteresztő jutaszövettel. Ezután az előkészített földlabdás fenyőt kertészetemben egy könnyen kezelhető, füles edénybe tesszük, és homokot töltünk rá, hogy egyenesen álljon az edényben a fa. A földlabdás fenyő nem könnyű, mindennel együtt akár 20-30 kg is lehet, így mozgatása, szállítása nehezebb, mint a vágott fenyőé.

Mindez magyarázatul szolgál a magasabb árra, hiszen ilyen módon az élő fenyő kitermelése, kezelése, és szállítása mind jóval bonyolultabb művelet, mint a vágott példányok esetében. Ugyanakkor ne feledje, hogy több pénzért Ön többet is kap! Hiszen a konténeres fenyő élettartama nem csupán 2-3 hét, hanem több évtized!

A dézsás fa választásával Ön tulajdonképpen egy kerti növényt vesz, melyet "extraként" még karácsonyfaként is használhat. Így tekintve az élő fenyő határozottan jobb befektetés, mint a csupán pár hetet díszlő, aztán a szemétben landoló vágott fenyő.

 

konténeres ezüstfenyő vásárlás Megyeri kertészet

 

A konténeres fenyők kínálata is olyan széles, mint a vágott karácsonyfáké? Ez a kérdés is logikus, a válasz pedig az, hogy majdnem ugyanannyira! Kertészetem kínálatában többféle konténeres fenyőt talál, így Ön kiválaszthatja, hogy a lakásban és a kertben egyaránt praktikus fenyőfája milyen tulajdonságokkal rendelkezzen.

A választékban megtalálható a klasszikus vonalakkal és illattal rendelkező konténeres lucfenyő, az elegáns, hamvas árnyalatokkal dekoráló ezüstfenyő, méltóságteljes nordmann fenyő, a különlegességekre vágyóknak pedig a konténeres kolorádófenyőt javaslom!

 

IDE KATTINTVA máris megtekintheti kertészetem teljes konténeres fenyő kínálatát!

 

karácsonyfa kiszállítás Megyeri Szabolcs kertészete

Tartalomhoz tartozó címkék: fenyőfák karácsonyfa