Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Nordmann vagy normand fenyő?

A nordmann fenyő hosszú évek óta a karácsonyfák slágerdarabja, ami nem csoda, hiszen számos kiemelkedően előnyös tulajdonsága van, melyeket Ön is megismerhet, ha végigolvassa cikkemet!

Előbb azonban egy kis érdekesség! Régóta vita tárgya, hogy ennek a különleges fenyőfélének hogyan is kell helyesen írni a nevét? Az interneten böngészve gyakran találkozni eltérő írásmódokkal, így például különböző források említik normann fenyő, normand fenyő, vagy nordman fenyő neveken is.

A félreértésre az adhat okot, hogy sokan normannokra, vagyis ismertebb nevükön a vikingekre asszociálnak, ami jó iránynak tűnhet, hiszen a fenyő tipikusan északi növény, így joggal gondolható, hogy a normannok ennek a fenyőnek a névadói. Mások a franciaországi Normandiához kapcsolják ezt a fenyő fajt.

A megoldás sokkal egyszerűbb, ez a tűlevelű örökzöld Alexander von Nordmann, finn természettudós után kapta a nevét, ezért ezt a fenyőt így írjuk helyesen: nordmann fenyő!

 

Nordmann karácsonyi fenyő rendelhető a Megyeri kertészetből!

 

A rövid kitérő után térjünk is vissza a nordmann fenyő jellemzőinek megismeréséhez! A karácsonyfa választás lényeges eleme ugyanis, hogy olyan fenyőt szerezzen be, mely a leginkább megfelel igényeinek, az egyes fenyők között ugyanis fontos eltérések lehetnek a tartósságot, a méretet, az illatintenzitást, vagy éppen a tűlevelek milyenségét illetően.

Az alábbiakban röviden, laikusok számára is érthető módon próbálom összefoglalni ezen fenyőféle főbb tulajdonságait és említésre méltó előnyeit, hogy Ön megalapozottan dönthessen!

 

Mik a vágott (vagy konténeres kiszerelésű) nordmann fenyő előnyei?

  • Az általános vélekedés szerint bármely egyéb karácsonyi fenyőnél szebb, elegánsabb, és díszesebb!
  • Tartóssága átlagon felüli, tűleveleit nagyon sokáig megtartja, hosszú hetekig a szoba dísze lesz!
  • Tűlevelei nem szúrósak, így kisgyermekes családoknak a lehető legjobb, legbiztonságosabb választás!
  • A nordmann vágott fenyő jelenleg a legdivatosabb, legexkluzívabb karácsonyi fenyő!
  • Illata különleges, ugyanakkor visszafogott, így nem nyomja el a többi jellegzetes karácsonyi illatot a lakásban!

 

Megtetszett Önnek ez a fenyő? Nem csodálom, hiszen tényleg méltóságteljes, roppant dekoratív örökzöld, mely bármely szobának tartós karácsonyi dísze lesz! Ha úgy döntött, hogy idén a nordmann mellett teszi le a voksát, akkor van egy jó hírem, kertészetemből ezt a fenyőt vágott formában, egyszerűen megrendelheti!

 

Tekintse meg videón, hogy milyen állapotban várják a fenyők az Ön megrendelését!

 

Felmerülhet Önben a kérdés, hogy miért jobb az interneten rendelni karácsonyfát, mint kimenni az utcai árushoz, és személyesen válogatni? Máris megválaszolom ezt a felvetést, mégpedig részletesen, pontokba szedve!

 

Az internetes karácsonyfa rendelés előnyei, vagyis miért jó dolog az online favásárlás:

 

Mert így

  • nem kell törődnie a méretes, konténeres kiszerelés esetén nehéz fa hazaszállításával!
  • kényelmesen, az otthonából válogathat a legszebb fenyőfák közül!
  • többféle méret közül választhatja ki az Önnek leginkább megfelelő magasságú fát!
  • jelentős idő és energia megtakarítást jelent!
  • fárasztó utánajárás, hosszas válogatás nélkül tehet szert szép, formás fenyőfára!

 

Élő nordmann fenyő vásárlás Megyeri kertészetben!

 

Milyen a nordmann fenyő megjelenése?

Dús, tömött megjelenésű, tűlevelei hosszúak, 3-4 centiméteresek, színük élénkzöld, sötétzöld. Az egyik legfontosabb tulajdonságuk, hogy nem szúrósak, így a nordmann fenyő kisgyermekes háztartásokba ideális választás, mert a kicsiket nem veszélyeztetik hegyes, merev, szúrós tűlevelek. A nordmann fenyő illata csodás, enyhe dörzsölésre narancsos-citrusos aromát árasztanak a tűlevelek.

A nordmann fenyő további hatalmas pozitívuma, hogy leveleit nem hullatja, még a télen rendszerint meleg,  száraz levegőjű, erősen fűtött szobában sem, így hetekig a helyiség dísze marad, dekorációs értéke az idő előrehaladtával nem csökken!

Nagy karácsonyfa kalauz - ismerje meg, milyen fenyőfák közül válogathat Karácsonykor!

 

Honnan érkeznek ezek a fenyők?

Kertészetem karácsonyfáinak többsége hazai termesztésű, azonban a nordmann fenyőket külföldről szerzem be, mégpedig egyenesen Dániából, ahol az ideális időjárási és hőmérsékleti viszonyok miatt ezek a fenyők sokkal nagyobbra, dúsabbra, szebbre növekednek, mintha itthon termesztenénk őket!  Ezek a dán fenyők minden minőségi igényt kielégítenek, ráadásul több méretben is választhatóak, így Ön biztosan az ideális magasságú vágott fenyőt választhatja ki! 

 

dán nordmann vágott fenyő a Megyeri kertészetből!

 
 
 
Dán nordmann fenyő méretválaszték: 
 
150-175 cm - ezeket a fákat kisebb szobákba, vagy akár irodahelyiségekbe ajánlom, ahol kompakt méretükkel úgy érvényesülhetnek, hogy közben nem válnak zavaróvá. Az idősebb korosztályba tartozók is ezt a visszafogott méretet kedvelik elsősorban, így remek választás a nagyszülőknek például!
 
175-200 cm - ez a leggyakoribb méretkategória, az átlagos belmagasságú lakásokban talppal és csúcsdísszel felszerelve ezek a fák tökéletesen kitöltik a teret, hangsúlyos, maradandó élményt nyújtanak. Ezt a méretet gyermekes családoknak külön ajánlom!
 
200-250 cm - a nagyméretű nordmann fenyőket kifejezetten nagy belmagasságú szobákba, céges előterekbe, átriumokba ajánlom, ahol feldíszített állapotban messziről vonzzák a tekintetet, csodás dekorációs elemként ragyogják be a területet

 

Fontos információ!

Karácsonyfa házhozszállítás Megyeri kertészet

 

Összefoglalva az eddigieket, a nordmann fenyő remek választás Önnek, ha leváltaná a szintén mutatós, de már túlságosan is megszokott lucfenyőt, ha idén szeretné hosszabb ideig megtartani karácsonyfáját, vagy ha Önnek kisgyermeke van, és szeretné megelőzni a fenyő okozta kellemetlenségeket a kicsiknek.

A nordmann fenyő kifejezetten ajánlott a panellakásokba, hiszen ezekben jellemzően magas a hőmérséklet, és száraz a levegő, fontos szempont tehát, hogy a fenyő ezeket a körülményeket kibírja!

Nem szabad szó nélkül hagyni azt sem, hogy a nordmann fenyő ára magasabb, mint például a jól bevált lucfenyőé, azonban a "felárért" ez a növény jelentős előnyöket is nyújt! A kertészetemből való rendeléssel Ön biztos lehet abban, hogy ép, formás, friss fenyőt kap, legyen szó vágott példányról vagy konténeres kiszerelésről!

Karácsonyi fenyőim jellemzően november második felétől elérhetők/rendelhetők, így ha most - mikor Ön ezeket a sorokat olvassa - ez az időszak telik éppen, ne habozzon a megrendeléssel, mert a készletek végesek!

 

Nordmann fenyő rendelés IDE KATTINTVA lehetséges!

 

Ha tetszett Önnek a cikk, ossza meg ismerőseivel is, vagy csak nyomjon egy 'tetszik'-et!

Tartalomhoz tartozó címkék: fenyőfák nordmann fenyő karácsonyfa