Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Nordmann vagy normand fenyő?

A nordmann fenyő hosszú évek óta a karácsonyfák slágerdarabja, ami nem csoda, hiszen számos kiemelkedően előnyös tulajdonsága van, melyeket Ön is megismerhet, ha végigolvassa cikkemet!

Mi a helyes megnevezése?

Előbb azonban egy kis érdekesség! Régóta vita tárgya, hogy ennek a különleges fenyőfélének hogyan is kell helyesen írni a nevét? Az interneten böngészve gyakran találkozni eltérő írásmódokkal, így például különböző források említik normann fenyő, normand fenyő, vagy nordman fenyő neveken is.

A félreértésre az adhat okot, hogy sokan normannokra, vagyis ismertebb nevükön a vikingekre asszociálnak, ami jó iránynak tűnhet, hiszen a fenyő tipikusan északi növény, így joggal gondolható, hogy a normannok ennek a fenyőnek a névadói.

Az ezüstfenyő is egyedi dísze lehet a karácsonyi időszaknak. Olvassa el a cikkemet róla ezen a linken!

Mások a franciaországi Normandiához kapcsolják ezt a fenyő fajt. A megoldás sokkal egyszerűbb, ez a tűlevelű örökzöld Alexander von Nordmann, finn természettudós után kapta a nevét, ezért ezt a fenyőt így írjuk helyesen: nordmann fenyő!

A nordmann fenyő jellemzői

A rövid kitérő után térjünk is vissza a nordmann fenyő jellemzőinek megismeréséhez! A karácsonyfa választás lényeges eleme ugyanis, hogy olyan fenyőt szerezzen be, mely a leginkább megfelel igényeinek, az egyes fenyők között ugyanis fontos eltérések lehetnek a tartósságot, a méretet, az illatintenzitást, vagy éppen a tűlevelek milyenségét illetően.

Nézze meg erre a linkre kattintva kertészetem karácsonyi konténeres és vágott fenyőkínálatát!

Az alábbiakban röviden, laikusok számára is érthető módon próbálom összefoglalni ezen fenyőféle főbb tulajdonságait és említésre méltó előnyeit, hogy Ön megalapozottan dönthessen!

Mik a vágott (vagy konténeres kiszerelésű) nordmann fenyő előnyei?

• Az általános vélekedés szerint bármely egyéb karácsonyi fenyőnél szebb, elegánsabb, és díszesebb!

• Tartóssága átlagon felüli, tűleveleit nagyon sokáig megtartja, hosszú hetekig a szoba dísze lesz!

• Tűlevelei nem szúrósak, így kisgyermekes családoknak a lehető legjobb, legbiztonságosabb választás!

• A nordmann vágott fenyő jelenleg a legdivatosabb, legexkluzívabb karácsonyi fenyő!

• Illata különleges, ugyanakkor visszafogott, így nem nyomja el a többi jellegzetes karácsonyi illatot a lakásban!

Megtetszett Önnek ez a fenyő? Nem csodálom, hiszen tényleg méltóságteljes, roppant dekoratív örökzöld, mely bármely szobának tartós karácsonyi dísze lesz! Ha úgy döntött, hogy idén a nordmann mellett teszi le a voksát, akkor van egy jó hírem, kertészetemből ezt a fenyőt vágott formában, egyszerűen megrendelheti!

A nordmann karácsonyi fenyőkínálatomat ITT érheti el!

Felmerülhet Önben a kérdés, hogy miért jobb az interneten rendelni karácsonyfát, mint kimenni az utcai árushoz, és személyesen válogatni? Máris megválaszolom ezt a felvetést, mégpedig részletesen, pontokba szedve!

Az internetes karácsonyfa rendelés előnyei, vagyis miért jó dolog az online favásárlás: Mert így

• nem kell törődnie a méretes, konténeres kiszerelés esetén nehéz fa hazaszállításával!

• kényelmesen, az otthonából válogathat a legszebb fenyőfák közül!

• többféle méret közül választhatja ki az Önnek leginkább megfelelő magasságú fát!

• jelentős idő és energia megtakarítást jelent!

• fárasztó utánajárás, hosszas válogatás nélkül tehet szert szép, formás fenyőfára!

Olvassa el további érveimet a karácsonyi fenyő online megvásárlása mellett!

Milyen a nordmann fenyő megjelenése?

Dús, tömött megjelenésű, tűlevelei hosszúak, 3-4 centiméteresek, színük élénkzöld, sötétzöld. Az egyik legfontosabb tulajdonságuk, hogy nem szúrósak, így a nordmann fenyő kisgyermekes háztartásokba ideális választás, mert a kicsiket nem veszélyeztetik hegyes, merev, szúrós tűlevelek.

Így válasszon kertjébe örökzöldet!

A nordmann fenyő illata csodás, enyhe dörzsölésre narancsos-citrusos aromát árasztanak a tűlevelek. A nordmann fenyő további hatalmas pozitívuma, hogy leveleit nem hullatja, még a télen rendszerint meleg, száraz levegőjű, erősen fűtött szobában sem, így hetekig a helyiség dísze marad, dekorációs értéke az idő előrehaladtával nem csökken!

Nézze meg az alábbi videómban, milyen állapotban várják a fenyők az Ön rendelését!

Honnan érkeznek ezek a fenyők?

Kertészetem karácsonyfáinak többsége hazai termesztésű, azonban a nordmann fenyőket külföldről szerzem be, mégpedig egyenesen Dániából, ahol az ideális időjárási és hőmérsékleti viszonyok miatt ezek a fenyők sokkal nagyobbra, dúsabbra, szebbre növekednek, mintha itthon termesztenénk őket!

Rendeljen kertészetemből vágott vagy konténeres nordmann fenyőt egy pár kattintással!

Ezek a dán fenyők minden minőségi igényt kielégítenek, ráadásul több méretben is választhatóak, így Ön biztosan az ideális magasságú vágott fenyőt választhatja ki! 150-175 cm - ezeket a fákat kisebb szobákba, vagy akár irodahelyiségekbe ajánlom, ahol kompakt méretükkel úgy érvényesülhetnek, hogy közben nem válnak zavaróvá.

Hogyan tároljuk a kiszállított karácsonyi fenyőt az ünnepek előtt?

Az idősebb korosztályba tartozók is ezt a visszafogott méretet kedvelik elsősorban, így remek választás a nagyszülőknek például! 175-200 cm - ez a leggyakoribb méretkategória, az átlagos belmagasságú lakásokban talppal és csúcsdísszel felszerelve ezek a fák tökéletesen kitöltik a teret, hangsúlyos, maradandó élményt nyújtanak.

Ezt a méretet gyermekes családoknak külön ajánlom! 200-250 cm - a nagyméretű nordmann fenyőket kifejezetten nagy belmagasságú szobákba, céges előterekbe, átriumokba ajánlom, ahol feldíszített állapotban messziről vonzzák a tekintetet, csodás dekorációs elemként ragyogják be a területet.

Karácsonyfa rendelés online!

Összefoglalva az eddigieket, a nordmann fenyő remek választás Önnek, ha leváltaná a szintén mutatós, de már túlságosan is megszokott lucfenyőt, ha idén szeretné hosszabb ideig megtartani karácsonyfáját, vagy ha Önnek kisgyermeke van, és szeretné megelőzni a fenyő okozta kellemetlenségeket a kicsiknek.

Ha az idei karácsonyfa otthonában a lucfenyő lesz, akkor kattintson ide és rendeljen kertészetemből konténeres vagy vágott lucfenyőt!

A nordmann fenyő kifejezetten ajánlott a panellakásokba, hiszen ezekben jellemzően magas a hőmérséklet, és száraz a levegő, fontos szempont tehát, hogy a fenyő ezeket a körülményeket kibírja!

Ismerje meg a cukorsüvegfenyőt is!

Nem szabad szó nélkül hagyni azt sem, hogy a nordmann fenyő ára magasabb, mint például a jól bevált lucfenyőé, azonban a "felárért" ez a növény jelentős előnyöket is nyújt! A kertészetemből való rendeléssel Ön biztos lehet abban, hogy ép, formás, friss fenyőt kap, legyen szó vágott példányról vagy konténeres kiszerelésről!

Rendeljen ezüstfenyőt kertészetemből karácsonyfának, kattintson ide és adja le a rendelését!

Tekintse meg ezt a videómat is, amelyben a nordmann fenyőt mutatom be Önnek!

Karácsonyi fenyőim jellemzően november második felétől elérhetők/rendelhetők, így ha most - mikor Ön ezeket a sorokat olvassa - ez az időszak telik éppen, ne habozzon a megrendeléssel, mert a készletek végesek!

Nézze meg erre a linkre kattintva kertészetem karácsonyi konténeres és vágott fenyőkínálatát!

Ha érdeklik más kertészeti témák, további bejegyzéseimet itt találja!

Amennyiben Önt is meggyőzték a fent felsorolt tények, kérem, nyomjon egy Tetszik-et és ossza meg ismerőseivel, barátaival!