Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Ezüstfenyő karácsonyfa - Picea pungens 'Glauca' (konténeres)

36.990 Ft

(ejtsd: pícea pungens)

Szállítási méret: 125-150 cm magas
Kiszerelés: konténeres

Hazánkban a kertekben a legkedveltebb fenyő és annak, aki elegáns, szabályos kúp alakú, sok ágú, rendkívül dekoratív karácsonyfára vágyik - ami önmagában is olyan mutatós, hogy alig igényel díszítést - kiváló választás a 'Glauca' ezüstfenyő.

Karácsonyfáimat december 1. és 23. között szállítom ki Önnek, telefonon előre egyeztetett időpontban.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

 

Milyen érvek szólnak az ezüstfenyő mellett?

- Finom illatú tűlevelei kékeszöld, ezüstöskék színűek, viaszosak (kékes színét ennek köszönheti, minél több viasz van egy tűn, annál kékebb), szúrósak, a lucénál hosszabbak, 2-3 centiméteresek, szabályos alakzatokban, körkörösen helyezkednek el a hajtásokon és a hajtáscsúcsok felé egyre sűrűbben állnak. Ezáltal az ezüstfenyő dús, tömött képet mutat, még kisebb méretben is remekül kitölti a teret, hangulatos látványt nyújt.

- Kevésbé érzékeny a fűtött szobák száraz, meleg levegőjére. 

- Igazi aranyközépút a karácsonyi fenyők között, mivel a lucnál díszesebb, a nordmann fenyőnél viszont kedvezőbb árú.

- Kiültetve kb. 15-20 m magasra és 6-8 m szélesre nő. Napos helyet kedvel, a talajban nem válogatós, szívós fa. Szárazságtűrése jó, de fiatal korában rendszeres öntözést igényel, a pangó víztől viszont óvjuk. A városi, szennyezett levegőt is tolerálja.

- Felhasználható szoliterként, de jól alkalmazható társításban is színe és formája révén kiemeli, hangsúlyosabbá teszi a szomszédságába ültetettt élénkzöld vagy bordó, lila lombozatú fákat, cserjéket.

Hogyan tároljam a kiszállított fenyőfát?

Mit kell tudni a konténeres fenyőfáról?

Olyan, hogy konténeres/cserepes fenyő nem létezik, mivel nem lehetséges szép színűre és formájúra nevelni a fenyőfát konténerben. Éppen ezért, amit Ön kap – ha tőlem rendel ezüstfenyőt – az egy frissen földlabdázott örökzöld, amelyet beteszünk egy nagyméretű konténerbe (nagy, fekete cserép /nagyobbaknál: 2 füllel, így könnyen mozgatható/). A fenyőfa földlabdája és a konténer fala közé termőföldet töltünk. Kiültetéskor ezt majd szórja a földlabda köré! Az ünnepek elmúltával vigye ki a fenyőfát a lakásból és lehetőleg mielőbb, amint le tudja nyomni az ásót a földbe - januárban, februárban, márciusban - ültesse ki a kertjébe úgy, hogy kiemeli a konténerből a földlabdás növényt, majd beleteszi a számára kiásott gödörbe. A jutaszövetet (barna, varrt zsák, amiben a földlabda van) semmiképpen NE SZEDJE LE A FÖLDLABDÁRÓL MERT A NÖVÉNYE ELPUSZTULHAT. Ha van rajta drótháló, azt se szedje le, ezekkel együtt ültesse el. (Tehát miután a fekete konténert értelemszerűen levette). A jutaszövet, a drótháló fél éven belül elrothad.

 

A kitermelés után a földlabdás fenyő gyökerei be vannak csomagolva, így a későbbi kiültetés után gond nélkül megered:

Ezután kerül a konténerbe, melyben kiszállítom Önnek:

Karácsony után pedig a földlabdával együtt, annak megbontása nélkül kiültethető a kertbe:

 

Milyen a tökéletes karácsonyfa? Ezt a cikket feltétlen olvassa el!

 


Kertészetemből a videóban látható formában szállítom ki Önnek konténeres ezüstfenyőimet.