Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lucfenyő karácsonyfa - Picea abies (konténeres)

27.990 Ft

(ejtsd: pícea ábiesz)

Szállítási méret: 125-150  cm magas
Kiszerelés: konténeres

A közönséges lucfenyő (Picea abies) elzászi szokás nyomán lett karácsonyfa, ám miután az angol Viktória királynő és Albert herceg népszerűsítette a fenyőfák otthonba vitelének ötletét, a viktoriánus kor és a britek karácsonyfája lett. És nemcsak az övék, hiszen Európában máig az egyik leggyakoribb és legnépszerűbb az ünnepre feldíszítésre kerülő fák sorában. Hazánkban is a luc a nagybetűs, az "igazi" karácsonyfa, a mindenkinek azonnal a karácsonyt idéző fenyő.

Karácsonyfáimat december 1. és 23. között szállítom ki Önnek, telefonon előre egyeztetett időpontban.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

 

Fontos megjegyezni, mikor lucfenyőről beszélünk, egy egész növénynemzetséget értünk alatta, ami összesen 36 fenyőfélét foglal magába. Közülük a közönséges luc (Picea abies) az, ami a köztudatban lucfenyőként él, ennek megfelelően az alábbiakban róla lesz szó.

Milyen érvek szólnak mellette?

- Klasszikus, mutatós alakjával, harmonikus formájával, 1-2,5 cm-es, merev tűleveleinek nyugtató, zöld színével, jellegzetes, balzsamos, erdei illatával tökéletesen megtestesíti mindazt, amit a fenyőkről, szűkebben értelmezve a karácsonyfákról elképzelünk.

- Régi idők hangulatát felidéző volta szerepet játszik abban, hogy a szeretet ünnepén ez a fenyő lett a legnépszerűbb mind közül, hiszen ez áll a legközelebb ahhoz az archetipikus képhez, amit a karácsonyhoz társítunk!

- Sűrű, örvökben, vízszintesen álló ágrendszere, könnyen díszíthetővé teszik. 

- Sokan második fának vásárolják, hogy az ünnepek alatt a ház előtt, teraszon, mint karácsonyfa, majd a kertben, mint fenyőfa díszítsen.

- Változatos méretekben kapható.

- Ideális választás azoknak, akik követve a hagyományt már Vízkereszt idején le kívánják bontani a fát.

- Kiültetése után, viszonylag gyorsan nő, talajban nem válogatós, a lényeg, hogy jó vízelvezetésű legyen.

- Szoliterként kiváló fókuszpontot alkot, tekintélyes magasságának, kúpos formájának köszönhetően. De többedmagával ültetve nyírt sövénynek is használhatjuk.

Mit kell tudni a konténeres fenyőfáról?

Olyan, hogy konténeres/cserepes fenyő nem létezik, mivel nem lehetséges szép színűre és formájúra nevelni a fenyőfát konténerben. Éppen ezért, amit Ön kap – ha tőlem rendel lucfenyőt – az egy frissen földlabdázott örökzöld, amelyet beteszünk egy nagyméretű konténerbe (nagy, fekete cserép /nagyobbaknál: 2 füllel, így könnyen mozgatható/). A fenyőfa földlabdája és a konténer fala közé termőföldet töltünk. Kiültetéskor ezt majd szórja a földlabda köré! Az ünnepek elmúltával vigye ki a fenyőfát a lakásból és lehetőleg mielőbb, amint le tudja nyomni az ásót a földbe - januárban, februárban, márciusban - ültesse el a kertjébe úgy, hogy kiemeli a konténerből a földlabdás növényt, majd beleteszi a számára kiásott gödörbe. A jutaszövetet (barna, varrt zsák, amiben a földlabda van) semmiképpen NE SZEDJE LE A FÖLDLABDÁRÓL MERT A NÖVÉNYE ELPUSZTULHAT. Ha van rajta drótháló, azt se szedje le, ezekkel együtt ültesse el. (Tehát miután a fekete konténert értelemszerűen levette). A jutaszövet, a drótháló fél éven belül elrothad.

 

A kitermelés után a földlabdás fenyő gyökerei be vannak csomagolva, így a későbbi kiültetés után gond nélkül megered:

Ezután kerül a konténerbe, melyben kiszállítom Önnek:

Karácsony után pedig a földlabdával együtt, annak megbontása nélkül kiültethető a kertbe:

 

 

 

Milyen a tökéletes karácsonyfa? Kérem ezt a cikket feltétlen olvassa el!

Videók