Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Mentha sp. - Menta

Ár:
990 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Kedves Kertbarát Vásárlóm!
Zöldségpalántáim várhatóan április közepétől lesznek rendelhetőek, kiszállításuk folyamatos egészen nyár közepéig.
Megyeri Szabolcs

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Mentha sp. - Menta főbb jellemző

 

Jellemzők: A menta az ajakos virágúak közé tartozó fagytűrő évelő növény. A levél és a szár alapszíne zöld, a levél maga kerekded alappal rendelkezik, enyhén megnyúlt, recés felületű. A levelet megdörzsölve jellegzetes menta illatot érzünk.

Ízanyagait tekintve egy kissé kesernyés ízű, desszertek és édességek készítése során ez jól ellensúlyozható. Kis gondozási igényű és könnyen nevelhető, ellenálló évelő, mely szabadföldben és dézsában egyaránt sikerrel nevelhető.

A mentafélék bizonyítottan segítik az emésztést, nyugtatják az idegrendszert, csökkentik a stresszt és a szorongást, ezért a friss vagy szárított levelekből készült teája kedvezően befolyásolja a közérzetet.

Talajigény: Jó szerkezetű és vízáteresztő képességű, szervesanyagban gazdag talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is gyorsan fejlődik.

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Napos és félárnyékos fekvésbe, kúszó árnyékba is telepíthető. Érdemes védett fekvésű helyet találni számára a kertben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. Napos helyre történő telepítés esetén az öntözést meghálálja. Kedveli, ha a földje nedves, ám semmiképp ne legyen alatta pangóvíz.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, az őszi szervestrágya kijuttatást meghálálja. Cserépben történő nevelés esetén április végétől szeptember elejéig hetente-kéthetente tápoldatozhatjuk.

Gondozási, ápolási munkák: Szabadföldben és cserépben egyaránt nevelhető évelő. Formája visszacsípéssel alakítható, cserepes nevelés esetén kompakt méretét így megőrizhetjük. Tavasszal, a kihajtás követően akár erősebben metszhető.

Betegségek, kártevők: Betegségekre, kártevőkre nem érzékeny. Ritkán levéltetvek vagy a mentarozsda támadhatja meg. A gyógy- és fűszernövények esetében bármilyen növényvédőszer alkalmazása során vegyük figyelembe az egészségügyi várakozási időt!

Fontos tudni:
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes
Kifejlett magasság: 20-30 cm
Ajánlott sortáv: 20-25 cm
Ajánlott tőtáv: 15-20 cm
Virágzási idő: Július-Augusztus
Szedhető: Folyamatosan

 

Védett tartalom

Termék címkék: fűszernövény, menta