Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Mandarin menta

2.890 Ft
Menny.:db

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben - 2 literes konténerben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Kedves Kertbarát Vásárlóm!
Zöldségpalántáim várhatóan április közepétől lesznek rendelhetőek, kiszállításuk folyamatos egészen nyár közepéig.
Megyeri Szabolcs

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Mandarin menta főbb jellemző

 

Jellemzők: Alacsony (20-30 cm) bokrot nevelő évelő gyógy- és fűszernövény. A levelei szélesek és oválisok, fűrészes szélűek. Felálló hajtásrendszerű bokrot képez. Halványlila virágait a hajtásvégeken hozza nyár közepén.

Tarackokkal szaporodik, de nem invazív módon. A virágok hajtásvégi fürtvirágzatba tömörülnek. Kiváló lepke- és méhcsalogató növény. levelei kellemes mandarinillatot árasztanak, amely rendkívül erős, és aromás. E miatt a tulajdonsága miatt kifejezetten alkalmas limonádék, üdítők ízesítésére.

Fagylaltok, sütemények díszítésére is alkalmas. A mentafélék gyógyhatása is jellemzi: nagyszerűen segíti az emésztést, nyugtatja az idegrendszert, csökkenti a stresszt és a szorongást. Balkonon, teraszon is kiválóan nevelhető.

Talajigény: Jó szerkezetű és vízáteresztő képességű, szervesanyagban gazdag talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is gyorsan fejlődik.

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Napos és félárnyékos fekvésbe, kúszó árnyékba is telepíthető. Érdemes védett fekvésű helyet találni számára a kertben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. Napos helyre történő telepítés esetén az öntözést meghálálja. Kedveli, ha a földje nedves, ám semmiképp ne legyen alatta pangóvíz.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, az őszi szervestrágya kijuttatást meghálálja. Cserépben történő nevelés esetén április végétől szeptember elejéig hetente-kéthetente tápoldatozhatjuk.

Gondozási, ápolási munkák: Szabadföldben és cserépben egyaránt nevelhető évelő. Formája visszacsípéssel alakítható, cserepes nevelés esetén kompakt méretét így megőrizhetjük. Tavasszal erősebben metszhető.

Betegségek, kártevők: Betegségekre, kártevőkre nem érzékeny. Ritkán levéltetvek vagy a mentarozsda támadhatja meg. A gyógy- és fűszernövények esetében bármilyen növényvédőszer alkalmazása során vegyük figyelembe az egészségügyi várakozási időt!

Fontos tudni:
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes
Kifejlett magasság: 20-30 cm
Ajánlott sortáv: 20-25 cm
Ajánlott tőtáv: 15-20 cm
Virágzási idő: Július-Augusztus
Szedhető: Folyamatosan

 

Védett tartalom