Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Gyömbér menta

Ár:
2.190 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Kedves Kertbarát Vásárlóm!
Zöldségpalántáim várhatóan április közepétől lesznek rendelhetőek, kiszállításuk folyamatos egészen nyár közepéig.
Megyeri Szabolcs

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Gyömbér menta főbb jellemző

 

Jellemzők: Alacsony vagy középmagas bokrot nevelő évelő gyógy- és fűszernövény. A levelei szélesek és oválisok, fűrészes szélűek, kissé molyhosak, és kimondottan világoszöld színnel rendelkeznek. Felálló hajtásrendszerű bokrot képez.

Tarackokkal terjed, de nem invazívan. Virágait nyár végén hozza a hajtáson örvökben. Virágai halványlilák. Kiváló lepke- és méhcsalogató növény. A levelei kifejezetten gyömbér illatúak, amely a növény fő különlegességét adják. E miatt a tulajdonsága miatt kifejezetten alkalmas gyümölcssaláták, limonádék, üdítők ízesítésére.

A mentafélék gyógyhatása is jellemző rá: nagyszerűen segíti az emésztést, nyugtatja az idegrendszert, csökkenti a stresszt és a szorongást, csökkenti a lázat és a fejfájást. Balkonon, teraszon is kiválóan nevelhető, de figyeljen, hogy folyamatosan nedves legyen a talaj, és leginkább félárnyékos helyen fejlődik.

Talajigény: Jó szerkezetű és vízáteresztő képességű, szervesanyagban gazdag talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is gyorsan fejlődik. 

Fényigény: Mérsékelt fényigényű növény. Kifejezetten kedveli a félárnyékos helyeket, az ilyen környezetben fejlődik a legszebben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. Napos helyre történő telepítés esetén az öntözést meghálálja. Kedveli, ha a földje nedves, ám semmiképp ne legyen alatta pangóvíz.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, az őszi szervestrágya kijuttatást meghálálja. Cserépben történő nevelés esetén április végétől szeptember elejéig hetente-kéthetente tápoldatozhatjuk.

Gondozási, ápolási munkák: Szabadföldben és cserépben egyaránt nevelhető évelő. Formája visszacsípéssel alakítható, cserepes nevelés esetén kompakt méretét így megőrizhetjük.

Betegségek, kártevők: Betegségekre, kártevőkre nem érzékeny. Ritkán levéltetvek vagy a mentarozsda támadhatja meg. A gyógy- és fűszernövények esetében bármilyen növényvédőszer alkalmazása során vegyük figyelembe az egészségügyi várakozási időt!

Fontos tudni:
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes
Kifejlett magasság: 30-50 cm
Ajánlott sortáv: 30 cm
Ajánlott tőtáv: 20-25 cm
Virágzási idő: Augusztus-Szeptember
Szedhető: Folyamatosan

 

Védett tartalom