Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Konténeres, vagy gyökeres fenyőfa kínálatunk

A konténeres, élő karácsonyi fenyő nagy előnye, hogy az ünnep elmúltával kiültethető a kertbe, vagy nevelhető dézsában a teraszon, balkonon. Konténeres fenyő vásárlása esetén dupla hasznot könyvelhet el, hiszen így a fenyő karácsonyi szobadísz, majd hosszú életű, dekoratív kerti növény is lesz egyben.

Kertészetem kínálatában konténeres és gyökeres fenyők széles választékát találja! Ajánlom többek között a hagyományos lucfenyőt, az átlagon felüli esztétikai értékű ezüstfenyőt, vagy a különleges kolorádói jegenyefenyőt. Kisebb kerttel rendelkezőknek ideális választás a cukorsüveg fenyő, mely sziklakertekbe is ültethető!

Élő, dézsás karácsonyfák széles választéka a Megyeri kertészetben!

A kiültetett fenyő a kertben sokrétűen felhasználható, szoliternövényként is remek, sorba ültetve térhatároló funkciót tölthet be, a lucfenyőből pedig akár tömött, dekoratív sövény is nevelhető. A kerti fenyő mindig kellemes atmoszférát, otthonos, barátságos hangulatot teremt, így a karácsonyi fenyő a későbbiekben is örömet nyújt majd!

Kertészetem élő, dézsás fenyőit több méretben rendelheti meg, így a vágott fenyőkhöz hasonlóan nappalija méretéhez igazíthatja a karácsonyi növénydíszt. A súlyos, nehezen mozgatható cserepes fenyő szállítása nem az Ön feladata lesz, a megrendelt dézsás növényeket az ország teljes területén házhoz szállítom!

Rendezés:

Konténeres, élő karácsonyfa - de miért is?

Évek óta divatos cselekedet élő, konténeres fenyőt állítani karácsonyra, de vajon mennyire jó ötlet ez, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár, és kinek ajánlható igazán? Olvassa el rövid írásomat, és Ön is képbe kerülhet!

Az élő karácsonyfa mindenképpen kompromisszumokkal jár, mivel ezek a fenyők eredendően nem szobanövények, így nem is bírják sokáig a lakásban, ami azt jelenti, hogy karácsonyfaként egy hétig, legfeljebb tíz napig használhatók. Ezért ahol szokás hetekig megtartani a feldíszített fát, ott nem a legjobb választás a konténeres fenyő.

Élő, dézsás karácsonyfa

Az élő fát nem lehet egyszerűen a lakásba bevinni, hanem ún. zsilipeléssel kell szoktatni a megváltozott hőmérséklethez. Ez annyit tesz, hogy szenteste előtt egy nappal a fenyőt egy a kintinél melegebb, de a bentinél hűvösebb helyre kell állítani (előszobába, garázsba, üvegezett verandára). Így a növény lassan hozzászokhat a hőmérséklethez, ezután lehet a szobába állítani.

Az ünnepek alatt az élő fenyőt végig gondozni kell, hiszen választásával pont az a fő cél, hogy utóbb kerti dísznövény legyen, így életben kell tartani. Gondoskodni kell az öntözéséről, és mivel a fenyők általában páraigényes fajok, így vízzel is javallott permetezni az ágait. Ez kizárja az elektromos izzósorokat, így ezekre a fákra legfeljebb elemes ledsorokat lehet rakni.

A gyertya sem ajánlott, egyfelől a gyantát csöpögtető fa és a nyílt tűzveszélyesek, másrészt a gyertya lángjának melege megzavarhatja a fa hőháztartását. Szintén nem jó ötlet nehéz, az ágakat megterhelő díszeket aggatni az élő fára. A 7-10 nap leteltével a már említett zsilipes módszerrel lehet kivinni a fát a házból, lakásból, hogy aztán megkezdhesse kinti pályafutását.

Túl soknak találja ezeket a feltételeket? Akkor Önnek inkább a vágott fa való! Amennyiben azonban úgy érzi, meg tud birkózni az élő fa adta kihívásokkal, számos pozitívumot is elkönyvelhet!

A dézsás karácsonyfa remek kerti növény lehet az ünnepek után, így Ön kettős hasznot könyvelhet el vele. A fenyőfélék minden kertben remekül mutatnak, mivel örökzöldek, egész évben dekorálnak, gondozási igényük jellemzően alacsony, díszítőértékük pedig kiemelkedő!

A legtöbb fenyő metszéssel kordában tartható, a népszerű lucból például akár alacsony, nyírt sövény, vagy formázott, kompakt méretű szoliternövény is válhat! A karácsonyi fenyő dézsában is tartható, a lassabban növő fajták évekig lehetnek a balkon vagy a terasz ékesítői.

Az élő fenyő választása kifejezetten ökotudatos, zöld cselekedet, hiszen a vágott fák ökológiai lábnyoma magas, esetükben a 3-6 éves nevelés minden környezeti terhelése egy-két hétnyi karácsonyfa lét alatt realizálódik, míg az élő fenyő akár 20-30 évig is betöltheti eredeti szerepét a kertben, élő növényként.

Azt ajánlom Önnek, hogy a legjobb belátása szerint döntsön karácsonyfa választáskor. Tudni kell, hogy a vágott fenyők mindannyian mezőgazdasági termesztésből származnak, így vásárlásukkal Ön nem károsítja, csökkenti az erdőket, a természetes élőhelyeket.

A vágott fa is számos előnnyel bír, ugyanakkor az élő fenyő mellett szól, hogy az ünnepi időszak után teljes értékű kerti növényként hasznosítható, vagyis ezek a növények akár több évtizedig is Önnel lehetnek majd a későbbiekben, gondoljon csak bele, hogy milyen szívet melengető gondolat úgy nézni egy kerti fára, hogy ahhoz a karácsony kellemes emléke párosul!

Kertészetemben élő, dézsás karácsonyi fenyők széles választékát találja, feljebb görgetve azonnal megtekintheti a teljes kínálatot! 

Fontos információ, hogy a megrendelt növényeket az ország teljes területén kiszállítom Önnek!