Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Weigela 'Pink Poppet' – Rózsaszín virágú rózsalonc

5.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: vejgéla)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 2-5 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Weigela 'Pink Poppet' – Rózsaszín virágú rózsalonc főbb jellemző

 

Habitus: Gazdagon elágazó, sűrű, bókoló ágrendszerű, törpe növekedésű lombhullató cserje. Levelei oválisak, középzöldek és közepes méretűek, az ágakon átellenesen helyezkednek el.

Virág: Kellemes, közép-rózsaszínű, tölcséres virágai május közepétől június végéig nagy tömegben nyílnak. Augusztusban gyakran történik egy gyérebb másodvirágzás is.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban- és humuszban gazdag enyhén savanyú vagy semleges talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, kisebb árnyékolást elvisel, de ekkor kevesebb virágot nevel.

Vízigény: Nagy vízigényű növény, rendszeres öntözést igényel, ennek hiányában korán vénül.

Gondozás: A virágzást követően formára alakítható, ha túlnőtt bármilyen irányban. A fiatalítást 3 időintervallumban végezhető, ha hanyagoltuk a metszést.

Ebben az esetben az ágak harmadát metsszük vissza, fokozatosan haladva először a belső ágakkal kezdve és innen kifelé haladva. Egyszerre ne az összes ágat metsszük vissza, adjunk időt magunknak és a növényünket is!

Társítás és elhelyezés a kertben: A rózsaloncok igen változatos növénycsoport, hiszen méretük, virágszínük és leveleik színe egyaránt a végtelenbe nyúlik. Ráadásul gondozásuk egyszerű és könnyen kivitelezhető, ha tudjuk biztosítani a rendszeres vízellátást.

Alkalmazhatja szoliterként és társításban is. Amennyiben társítja a ’Pink Poppet’ alacsony termetű, rózsaszín virágú változatot, mindenképpen a társítás elülső vagy középső részére ültesse, hogy kis termete és csodaszép virágai érvényesülhessenek.

A társítás hátulsó részére ültesse az igazán sötét árnyalatokban gazdag 'Lucifer' rózsaszín virágú rózsaloncot, amelynek virágzási ideje azonos a ’Pink Poppet’ fajtával. Mellé válassza a nyár végén és ősz elején virágzó, fehér virágú és vörös torkú ’Red Heart’ mályvacserje fajtát, amely a nyár végi hetekben is pompát ad a kertrésznek.

Előtte kapjon helyet a kisebb termetű ’Klári’ babérmeggy, amely egész évben díszít sűrű, fényes lombjával. A társításban helyet kaphat még a ’Robusta Compact’ korallberkenye is, amelynek vörös lombszíne igazán hatásos kontrasztot alkot a ’Klári’ babérmeggy fajtával.

A kertrész elülső részére javaslom a különleges ’Dorothy Lambert’ levendulaszínű sásliliomot, amely a nyár forró napjaiban virágzik. Ebbe a foltba kerüljön elültetésre a ’Pink Poppet’ rózsalonc és a szintén nyár elején virágzó ’Little Princess’ rózsaszín japán gyöngyvessző fajta.

Társításra javasolt növényfajták:

Weigela 'Lucifer' – Rózsaszín virágú rózsalonc
Hibiscus syriacus 'Red Heart' - Fehér virágú vörös torkú mályvacserje
Prunus laurocerasus 'Klári' – Babérmeggy
Photinia 'Robusta Compact' – Korallberkenye
Hemerocallis 'Dorothy Lambert' - Levendulaszínű sáslilom
Spiraea japonica 'Little Princess' - Rózsaszín japán gyöngyvessző

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,5-0,6 m
Kifejlett szélesség: 0,5 m
Ültetési tőtáv: 0,5-1 m
Virágzási idő: Május – Június
Vízigény: Nagy vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, szegély, jelzősövény

 

Védett tartalom

Videók