Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Weigela 'Lucifer' – Rózsaszín virágú rózsalonc

4.490 Ft
Menny.:db

(ejtsd: vejgéla)

Szállítási méret: 40-60 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Weigela 'Lucifer' – Rózsaszín virágú rózsalonc főbb jellemző

 

Habitus: Gazdagon elágazó, sűrű, bókoló ágrendszerű lombhullató cserje. Levelei oválisak és közepes méretűek, az ágakon átellenesen helyezkednek el. A levelek zöld alapszínűek, de napos fekvésbe telepítve a levelek bordós elszíneződésűvé válhatnak.

Virág: Mély rózsaszín, szinte ciklámen színű, 4 cm átmérőjű tölcséres virágai májustól június végéig nagy tömegben nyílnak. Augusztusban gyakran történik egy gyérebb másodvirágzás is.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban- és humuszban gazdag enyhén savanyú vagy semleges talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, kisebb árnyékolást elvisel, de ekkor kevesebb virágot nevel.

Vízigény: Nagy vízigényű növény, rendszeres öntözést igényel, ennek hiányában korán vénül.

Gondozás: A virágzást követően formára alakítható, ha túlnőtt bármilyen irányban. A fiatalítást 3 időintervallumban végezhető, ha hanyagoltuk a metszést.

Ebben az esetben az ágak harmadát metsszük vissza, fokozatosan haladva először a belső ágakkal kezdve és innen kifelé haladva. Egyszerre ne az összes ágat metsszük vissza, adjunk időt magunknak és a növényünket is!

Társítás és elhelyezés a kertben: A rózsaloncok igen változatos növénycsoport, hiszen méretük, virágszínük és leveleik színe egyaránt a végtelenbe nyúlik. Ráadásul gondozásuk egyszerű és könnyen kivitelezhető, ha tudjuk biztosítani a rendszeres vízellátást.

A ’Lucifer’ fajtát alkalmazhatja szoliterként és társításban is. Amennyiben társítja, válassza az oszlopos törpe páfrányfenyőt (’Menhir’) az összeültetés hátulsó részére. Sárga őszi lombszíne, oszlopos formája igen egyedivé teszi a társítást.

Elé ültesse a ’Lucifer’ és mellé a 'Brigela'® rózsaloncokat. A sötét rózsaszín ’Lucifer’ és a világosabb virágszínű, tarkalevelű 'Brigela'® összeillenek, mégis kontrasztot alkotnak nem csak a nyár eleji virágzásnál, hanem az egész tenyészidőszakban egyaránt.

A cserjék előtt kapjanak helyet a kisebb termetű cserjék és évelők, így az 'Amandine Chanel' rózsaszín nosztalgia rózsa, amely színeivel harmonizál a társítás többi elemével.

A kertrész elülső részén nevelje az egész nyáron át virágzó 'Gletschereis' kerti macskamentát és a színben hozzáillő, szegélyként alkalmazható kék terpedt lángvirágot (’Chattahoochee’), amelyet kiegészíthet a halványkék árlevelű lángvirággal, amellyel elnyújthatjuk a virágzási időt.

Társításra javasolt növényfajták:

Ginkgo biloba 'Menhir' - Oszlopos törpe páfrányfenyő
Weigela florida 'Brigela'® - Sárga-tarka levelű rózsalonc
Rosa 'Amandine Chanel' - rózsaszín nosztalgia rózsa
Nepeta x faassenii 'Gletschereis' – Kerti macskamenta
Phlox divaricata 'Chattahoochee' - Terpedt lángvirág (kék)
Phlox subulata 'Bavaria' - Halványkék árlevelű lángvirág

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5-2 m
Kifejlett szélesség: 1-1,3 m
Ültetési tőtáv: 1-1,3 m
Virágzási idő: Május – Június
Vízigény: Nagy vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye

 

Védett tartalom