Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Photinia 'Robusta Compact' – Korallberkenye

4.990 Ft
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: fotínia)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Photinia 'Robusta Compact' – Korallberkenye főbb jellemző

 

Habitus: Közepes termetű, sűrűn elágazó, felálló hajtásrendszerű, gömbölyded, sűrű lombozatú örökzöld cserje. A levélalak tojásdad, a levelek felülete fényes. A hajtásvégeken lévő friss levelek hosszú ideig sötétvörös színűek, majd bordóvá, később zölddé válnak.

Virág: Virágai kisméretűek, krémfehér színűek. Áprilisban és májusban virágoznak.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő talajokat.

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Napos vagy félárnyékos fekvésbe is telepíthető, viszont árnyékos helyen kevésbé lesz sűrű a lombozata.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja.

Gondozás: Kis gondozási igényű növény. Méretét metszéssel tarthatjuk kordában. A fiatal növényeket telepítés után öntözzük rendszeresen!

Társítás és elhelyezés a kertben: A korallberkenyék jellegzetes színváltozásait jól ismerjük, vörös és zöld fényes leveleikkel színt varázsolnak a kertbe. Nevelhető belőle törzses fácska, vagy szoliterként cserjeként is alkalmazhatjuk, de sövénynek is alkalmas és társításban is elhelyezhető.

A ’Robusta Compact’ egy alacsonyabb, ám középtermetű (1,5-2 m) korallberkenye fajta, amely szintén kiválóan elhelyezhető társításokban.

Ebben az esetben ültesse a kertrész középső sávjába, és adjon helyet a mögötte helyet foglaló díszfáknak, mint a májusban virágzó, lila-fehér színekben pompázó ’Sensation’ tarka szirmú orgonának és a vibráló őszi lombszínt mutató ’Dissecta’ szeldelt levelű ecetfának.

Előttük kapjon helyet a ’Robusta Compact’ korallberkenye, amelyet egészítsen ki a törpe mandulával, amelynek bíbor-rózsaszín virágai gazdagon nyílnak tavasszal. Ajánlom a cserjefoltba még a 'Sebastian Schultheis' kármin-rózsaszín teahibrid rózsát és a ’Dwarf Blue’ halvány liláskék törpe levendulát.

Ez utóbbit a társítás szegélyére ültesse és egészítse ki a szintén nyári virágzású ’Alexander’s White’ örökzöld tatárvirággal. Ezzel egy minden évszakban más-más színárnyalatot mutató összeültetést alkothat kertjében.

Társításra javasolt növényfajták:

Syringa vulgaris 'Sensation' - Tarka szirmú orgona
Rhus typhyna 'Dissecta' - Szeldelt levelű ecetfa
Prunus tenella - Törpe mandula
Rosa 'Sebastian Schultheis' – kármin-rózsaszín teahibrid rózsa
Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue' - Halvány liláskék törpe levendula
Iberis sempervirens 'Alexander's White' – Örökzöld tatárvirág

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5-2 m
Kifejlett szélesség: 1-1,5 m
Ültetési tőtáv: 1-2 m
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Nem
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: szoliter, cserjesorok, sövények, határolók, vegyes virágágyak

 

Védett tartalom