Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Weigela 'Abel Carriere' – Rózsaszín virágú rózsalonc

3.290 Ft

(ejtsd: vejgéla)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 1-4 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
3.090 Ft / db
Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Weigela 'Abel Carriere' – Rózsaszín virágú rózsalonc főbb jellemző

 

Habitus: Gazdagon elágazó, sűrű, bókoló ágrendszerű lombhullató cserje. Levelei oválisak és közepes méretűek, az ágakon átellenesen helyezkednek el. A levelek zöld alapszínűek, de napos fekvésbe telepítve a levelek bordós elszíneződésűvé válhatnak.

Virág: Világos rózsaszín, tölcséres virágai májustól június végéig nagy tömegben nyílnak. Augusztusban gyakran történik egy gyérebb másodvirágzás is.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban- és humuszban gazdag enyhén savanyú vagy semleges talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, kisebb árnyékolást elvisel, de ekkor kevesebb virágot nevel.

Vízigény: Nagy vízigényű növény, rendszeres öntözést igényel, ennek hiányában korán vénül.

Gondozás: A virágzást követően formára alakítható, ha túlnőtt bármilyen irányban. A fiatalítás 3 időintervallumban végezhető, ha hanyagoltuk a metszést.

Ebben az esetben az ágak harmadát metsszük vissza, fokozatosan haladva először a belső ágakkal kezdve és innen kifelé haladva. Egyszerre ne az összes ágat metsszük vissza, adjunk időt magunknak és a növényünket is!

Társítás és elhelyezés a kertben: A rózsaloncok igen változatos növénycsoport, hiszen méretük, virágszínük és leveleik színe egyaránt a végtelenbe nyúlik. Ráadásul gondozásuk egyszerű és könnyen kivitelezhető, ha tudjuk biztosítani a rendszeres vízellátást.

Az ’Abel Carriere' egy 1,5-2 méter magasságot elérő, rózsaszín virágú rózsalonc, amely májusban és júniusban borítja virágba a kertet. Bár szoliterként ültetve mutatja meg igazán elegáns alakját, de társításban is nagyszerűen elhelyezhető.

Ebben az esetben helyezze el a társítás hátulsó részén, és válassza elé a harsány, világoszöld színű ’Golden Pillar” borbolyát, amely oszlopos jellegében igen egyedi megjelenéssel bír. A cserjék elé ültessen teahibrid rózsákat, mint a narancs, vagy narancs-piros ’Ondella’ vagy a fehér ’White Swan’ fajtákat.

Az ágyás elülső részén nagyszerű helyet kaphat a nagyvirágú macskamenta kék ’Blue Danube’ fajtája, valamint a kerti macskamenta intenzív színű ’Walker’s Low’ fajtája, melyet egészítsen ki a krémfehér virágú, sötét lombú 'Ebony and Ivory'® törpe rózsalonccal, amellyel keretet adhat a társításnak.

Társításra javasolt növényfajták:

Berberis thunbergii 'Golden Pillar' – Borbolya
Rosa 'Ondella' - narancs, vagy narancs - piros teahibrid rózsa
Rosa 'White Swan' - fehér teahibrid rózsa
Nepeta grandiflora 'Blue Danube'– Nagyvirágú macskamenta
Nepeta 'Walker's Low' – Kerti macskamenta
Weigela 'Ebony and Ivory'® – Fehér virágú rózsalonc

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5-2 m
Kifejlett szélesség: 1-1,3 m
Ültetési tőtáv: 1-1,3 m
Virágzási idő: Május – Június 
Vízigény: Nagy vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye

 

Védett tartalom

Videók