Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Ismerje meg a talajtakaró rózsát és legyen valódi virágszőnyege!

Van egy kertje, ahol már régóta nem tud mit kezdeni a parlagon fekvő részekkel? Ott egy folt, ahol valamiért nem marad meg a pázsit, így pedig elcsúfítja az egész környezetét?

Szeretné valamivel kidíszíteni a garázslejáró melletti részt vagy esetleg valamilyen különleges virágot ültetne a kertjébe?

Ha bármelyik kérdésre igen volt a válasz, akkor a legjobb helyen jár. Ugyanis a talajtakaró rózsa lesz az Ön új kedvenc virága, amely nem csak gyönyörű, de praktikus is.

Ahogy a neve is mutatja, ezek a rózsák tökéletesen alkalmasak arra, hogy elfedjenek egyes területeket. Megoldás lehet ez valamilyen „szépséghibára is”, de olyan helyre is ültetheti, ahonnan csak úgy „hiányzott valami”.

Tehát dekorációs és hasznos funkciót is betölt egyben.

 

 

A talajtakaró rózsának köszönhetően hosszú hónapokon keresztül gyönyörködhet a kertjében levő virágszőnyegben. Mutatjuk, miről is van szó.

 

 

Mit érdemes tudni a talajtakaró rózsáról?


Ez az erőteljes növekedésű, robosztus növény többféle növekedési formában elérhető, ráadásul a színek között is válogathat.

Léteznek olyanok, melyek szárai egy kicsit felállnak és valamennyire elemelkedek a talajtól, míg más típusok kifejezetten a föld közelében maradnak.

Jellemzően fehér és pirosas-rózsaszínes árnyalatban pompáznak. Júniustól egészen őszig virágoznak, így a melegebb hónapokban szinte végig csoda széppé varázsolja a kertet, legyen szó dekorációról vagy használaton kívüli területről.

 

 

Hogy érhetem el a tökéletes takaróhatást?


Attól függően, milyen növekedésű rózsát választott, 2-6 tő elültetése szükséges egy adott terület virágszőnyeggel való borításához.

Természetesen mindez a felület nagyságától is függ, hiszen ha egy egész parkot borítana ezzel, akkor nyilván több tőre lesz szükség.

Rendszerint azonban a fentebb említett mennyiség elegendő szokott lenni kisebb méretű kertekbe, magasra növő dísznövények ágyásai mellé, kerti ösvény vonalába ültetve és utcafronti dekorációhoz.

Ha megvan a tökéletes helyszín, kezdődhet az ültetés!

 

 

 

Miben más a talajtakaró rózsa, mint a többi?


Ez a növény sokkal robusztusabb és erőteljesebb növekedésű, mint a társai. Nem csoda, hiszen a „feladata” is más. Sűrű ágrendszere és tömött virágai tökéletes talajtakaró funkciót látnak el.

A jó hír az, hogy ez a rózsafajta az átlagosnál kevesebb gondviseléssel is beéri, ám például a metszésére szükséges kiemelt figyelmet fordítani. Ugyanis ha elhanyagolja bizonyos részek eltávolítását, akkor egy idő után a növény egyszerűen „szétesik” és már nem látja el tökéletesen a takaró funkcióját. Az ideális időszak ehhez február vége, március eleje.

Kiemelkedően magas viszont a tél – és fagyállóságuk, így ha egyszer elültette és megfelelően gondozza, minden évben gyönyörködhet a szépségében.

 

 

Tényleg ennyire jól takar ez a rózsa?

Ezek a rózsák elképesztően gazdagon virágoznak, ráadásul sűrű ágrendszerüknek és elképesztő növekedési kedvüknek köszönhetően hamar beváltják a nevük által sugallt ígéretet és valóban takaró funkciót látnak el.

Tényleg olyan lesz, akár egy egybefüggő virágszőnyeg.

 

 

 

Kinek ajánlott a talajtakaró rózsa ültetése?


Abban az esetben, ha praktikus, esztétikus és szép növényt keres, akkor a talajtakaró rózsa az ideális választás.

Ha van olyan terület a kertjében, ahol valami miatt nem marad meg a fű, vagy nem szeretne sok apró, egynyári virágot ültetni, akkor ez az évelő, fagytűrő virág hatékony megoldást nyújt a problémára.

Azonban akkor is érdemes elgondolkozni a talajtakaró ültetésén, ha szeretné valamivel feldobni a kerítés melletti részt vagy a kertbe vezető utat vagy az udvaron levő járda melletti részt dobná fel, esetleg ízlésesen díszítené a terasz, az erkély vagy a filagória alatti részt.

Olyan ez a rózsafajta, mintha az éltetné, hogy minél több virágot bontson a nyári és őszi hónapok alatt.

Ha egyszer elülteti a kertbe ezt a rózsát, menthetetlenül bele fog szeretni. Főleg akkor, mikor elmúlik a tél, megjelennek az első meleg napsugarak és újra „életre” kelti a kertet és virágot bont ez a különleges növény.

 

Kedvet kapott és ki szeretné próbálni, hogy az Ön kertjében hogy festene a talajtakaró rózsa? Itt nézhet szét...

 

 

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, kérem nyomjon egy Tetszik-et, ossza meg ismerőseivel, barátaival.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: rózsa