Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A délvirág ültetése

Megyeri Szabolcs

A délvirág (latin neve: Delosperma ’Red Mountain’) az egyik legszebb talajtakaró évelő növény, melyet természetesen egyéb célokkal is ültethetünk, például sziklakerti növényként, rézsűnövényként, de akár síremlékekre is telepíthetjük, hogy méltó növényi dekorációja legyen az emlékhelynek. A délvirágnak több színváltozata létezik, melyek közül a narancspiros Delosperma ’Red Mountain’ az egyik legszebb.

A délvirág ültetése majdnem az egész évben aktuális, csupán a hideg téli hónapokban kell várni a telepítésével. A délvirág talajigénye nem összetett, az átlagos kerti föld jellemzően megfelelő, csupán arra kell ügyelni, hogy a talaj jó vízáteresztő képességű, inkább száraz típus legyen, a délvirág gyökerei ugyanis a pangó víz hatására berothadhatnak. A nedves közeget homokkal javíthatjuk fel a délvirág telepítéséhez. A délvirág vízigénye közepes, pozsgás leveleiben jól képes tárolni a nedvességet, ezért hosszabb száraz időszakokat is átvészel. Öntözésénél ügyeljünk arra, hogy ne képezzünk hosszan megmaradó tócsákat a növény alatt!

A délvirág fényigénye magas, kedveli a teljes napsütést, ezért a kert napsütötte, fényes, melegebb területeire ültessük. A délvirág gondozása egyebekben nem jelent nagy kihívást, növényvédelmi feladatokkal nem kell számolnunk. A délvirág ára mérsékelt, így gazdaságos alternatívát jelent mind talajtakaró, mind pedig dísznövényként.

Tartalomhoz tartozó címkék: évelő növény