Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Young Generation – Allium 'Gladiator'

2.690 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db /csomag
A hagyma körmérete : 20/+ cm
Virágszín: lila

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Young Generation – Allium 'Gladiator' főbb jellemző

 

Jellemzői: Az Allium ’Gladiator’ egy 90-120 cm magas hagymás növény, amely májusban és júniusban virágzik. A magas virágzati száron hatalmas lila fejecskevirágzatba rendeződve nyílnak az apró, csillagalakú virágok. A virágzati szár erős, szélnek ellenálló.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A díszhagymák a kora nyári kert erőteljes színű tagjai, amelyek gyakran kifejezetten magas méretükkel szoliterként is mutatósok, de társításban elhelyezve hátteret biztosíthat az előtte helyet foglaló egyéb hagymás növényeknek.

A ’Gladiator’ díszhagyma 90-120 cm magasságot ér el, hatalmas fejecskevirágzata gömbölyű, színük lila. A virágzatban helyet foglaló apró, csillagszerű virágok bájos megjelenésűek.

Ha társítja, akkor mindenképpen a társítás hátulsó részén kapjon helyet, elé pedig ültessen nyáron virágzó liliomokat (Asiatic sorozat), íriszeket, valamint az íriszek mellé válassza a tavaszi virágzású rojtos szirmú tulipánokat!

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium ’Asiatic Yellow’
Lilium ’Asiatic Black’
Lilium ’Netty’s Pride’
Iris hollandica ’Blue Magic’
Iris hollandica ’Purple Sensation’
Tulipa ’Mascotte’
Tulipa ’Gorilla’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 90-120 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Ültetési mélység: 20 cm
Virágzási idő: Május-Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, nyári kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom