Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Sprekelia formosissima - Jakabliliom

1.690 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A hagyma körmérete: 14/16 cm
Virágszín: piros

Tavasszal ültethető virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a hagymákat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.590 Ft / db
Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Sprekelia formosissima - Jakabliliom főbb jellemző

 

Jellemzői: A jakabliliom egy trópusi származású, évelő, hagymás dísznövény, amelynek kifejlett magassága 25-40 cm közötti. Virágzása májusban és júniusban történik. Levelei csak a virágzást követően jelennek meg: középzöld színűek, hosszúak és szalagszerűek, számuk kevés.

A virágok mélypiros színűek, a virágzati szár csúcsi részén nyílnak egyesével – nem alkotnak virágzatot. Fagyérzékeny hagymás növény, hagymáit az első őszi fagyok előtt érdemes fagymentes helyre vinni és itt teleltetni.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, árnyékos kertrészeken, gyenge fényviszonyok mellett nem virágzik, növekedése vontatottá válik.

Vízigény: A hagymás, gumós, rizómás növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük.

Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj esetén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. Nem fagytűrő, a téli időszak előtt a hagymák felszedése szükséges.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A jakabliliom egy kis vagy közepes termetű tagja a nyár eleji kertnek. Tűzpiros virágai konténerben is igen mutatósak, de társításban is elhelyezheti. Ebben az esetben kapja a szegélynövény szerepét vagy az összeültetés középső részére kerüljön.

A vele hasonló időszakban nyíló fehér pünkösdi rózsa nagyszerűen kiegészíti. A szegélyen társnövénye lehet a nyáron hosszan virágzó vérvirág is, mögötte pedig helyet kaphat a pirosliliom színkeverék is.

A háttérben a magas növényeket képviselheti a Trio Eskimo kardvirág színkeverék és az elegáns színvilágú ’Regale’ liliom.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Paeonia sinensis – Pünkösdi rózsa (fehér)
Scadoxus multiflorus – Vérvirág
Nerine mixed – Pirosliliom (színkeverék)
Gladiolus Trio Eskimo – Kardvirág (színkeverék)
Lilium oriental ’Regale’ – Liliom

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 25-40 cm
Ültetési tőtáv: 30-40 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Május-Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók