Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Nerine - Csillogó pirosliliom (színkeverék)

1.890 Ft

Csomagolt mennyiség: 3 db/tasak
A hagyma körmérete: 12/+ cm
Virágszín: színkeverék

Tavasszal ültethető virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a hagymákat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.790 Ft / db
Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Nerine - Csillogó pirosliliom (színkeverék) főbb jellemző

 

Jellemzői: A pirosliliom egy Dél-Amerikából származó hagymás dísznövény, melynek átlagos magassága 40-60 cm. Levelei középzöld színűek, hosszúak, keskeny lándzsa alakúak, szinte szalagszerűek.

Virágait ősszel hozza (szeptember-október), melyek fehérek, vagy a rózsaszín árnyalataiban játszanak, fodros szirmúak, és 5-10 virágból álló ernyővirágzatot képeznek. Levélzete nyár közepén elszárad, majd ezt követően fejlődnek ki rajta a virágzati szárak és a virágok.

Hagymája csak védett környezetben telel át, érdemesebb inkább a fagyok előtt kiszedni és fagymentes helyen teleltetni.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik, növekedése vontatottá válik.

Vízigény: A hagymás, gumós, rizómás növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj esetén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Védett helyen fagytűrő, a téli időszak előtt a hagymák felszedése nem szükséges, de a fagyosabb napokon érdemes a talajt letakarni. Kevésbé védett helyen inkább fagymentes helyen teleltessük a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A pirosliliom egy 40-60 cm magas, fagyérzékeny hagymás évelő dísznövény, amely az őszi időszakban hozza fehér vagy rózsaszín, fodros szirmú virágait. Nevelhető konténerben, de társításban is elhelyezhető kisebb foltokat képezve belőle.

Ebben az esetben érdemes a kertrész középső részén elhelyezni, mögé pedig tervezzen magasabb termetű évelőket, mint ’Satisfaction’ óriásliliomot, amelynek magassága 250 cm is lehet, valamint a kisebb termetű ’Dizzy’ fajtát, amelynek színei kiemelik a pirosliliom színvilágát.

Az összeültetés ezen része kiegészíthető kardvirágokkal is (’Purple Flora’). Mellette kapjon helyet az élénk színvilágú Kerti sáfrányfű színkeverék és a narancsos árnyalatokban gazdag ’Autumn Fairy’ dália.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium ’Satisfaction’ – Óriás liliom
Lilium ’Dizzy’ – Liliom
Gladiolus ’Purple Flora’ – Kardvirág
Crocosmia mixed – Kerti sáfrányfű (színkeverék)
Dahlia Border ’Autumn Fairy’ - Dália

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40-60 cm
Ültetési tőtáv: 30-40 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Szeptember-Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók