Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Scadoxus multiflorus - Vérvirág

1.890 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: 12/+ cm
Virágszín: piros

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.790 Ft / db
Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Scadoxus multiflorus - Vérvirág főbb jellemző

 

Jellemzői: A vérvirág egy trópusi származású, alacsony termetű (30-40 cm) hagymás évelő dísznövény. Levelei nagyméretűek, fényesek, széles lándzsa alakúak.

A teljes nyári időszak alatt hozza narancs-piros, mutatós fejecskevirágzatát, amelyben a virágok keskeny szirmúak és hosszú porzóik kiemelkednek a virágból. Magyarországon leginkább szobanövényként tartott évelő, de kint töltheti az év meleg időszakát.

Hagymája nem fagyálló, az első őszi fagyok előtt érdemes gumóját fagymentes helyre vinni.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, árnyékos kertrészeken, gyenge fényviszonyok mellett nem virágzik, növekedése vontatottá válik.

Vízigény: A hagymás, gumós, rizómás növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük.

Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj esetén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. Nem fagytűrő, a téli időszak előtt a hagymák felszedése szükséges.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A vérvirág egy alacsony (30-40 cm), kifejezetten melegkedvelő, hagymás dísznövény, amely a nyár második felében díszít. Széles, fényes levelei és narancs-piros, gömbszerű virágzata konténerben nevelve is mutatós, de társításban is elhelyezhető.

Ebben az esetben a kertrész szegélyén kapjon szerepet kisebb-nagyobb foltot képezve belőle. Mellette kapjon helyet a kora tavaszi virágzású csodagumó, és a Begonia Multiflora színkeverék is.

Az ebben a csoportban elhelyezett vajszínű csillaghagyma megelőzi a vérvirág virágzását. A háttérbe ültesse a rózsaszín hölgyliliomot és a krémfehér madártejet.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Sauromatum venosum – Csodagumó
Begonia Multiflora maxima – Begónia (színkeverék)
Triteleia hyacintha – Vajszínű csillaghagyma
Amaryllis belladonna – Hölgyliliom
Ornithogalum saundersiae – Madártej

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-40 cm
Ültetési tőtáv: 30-40 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Június-Augusztus
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók