Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Paeonia sinensis - Pünkösdirózsa (fehér)

1.890 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A rizóma körmérete: I. osztályú
Virágszín: fehér

Tavasszal ültethető rizómáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a rizómákat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.790 Ft / db
Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Paeonia sinensis - Pünkösdirózsa (fehér) főbb jellemző

 

Jellemzői: A pünkösdi rózsa egy 60-80 cm magasra növő, felfelé törő habitusú, terebélyes, rizómás dísznövény, amely nyár elején virágzik (május-június). Fehér, telt, nagyméretű virágai gömbölydedek, mutatósak. Levelei fényesek, hármasan összetettek. Rizómái télállók, de a keményebb hideg időszakokban érdemes talaját letakarni.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, de gyenge fényviszonyok mellett nem virágzik, növekedése vontatottá válik.

Vízigény: A hagymás, gumós, rizómás növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük.

Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj esetén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. Fagytűrő, a téli időszak előtt a rizómák felszedése nem szükséges, de a téli fagyos időszakban érdemes takarni.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A pünkösdi rózsa a nyár eleji kert egyik színes és mutatós dísze. Hármasan összetett levelei terebélyes bokrot képeznek. A fehér pünkösdi rózsa nyári tisztaságot és bájt jelképező növényt.

Akár nagyobb konténerben is tartható, de ágyásban, társításban is elhelyezhető. Ebben az esetben helyezze mellé a rózsaszín pünkösdi rózsát, amely igazi nyárelőt varázsol a társításba. Háttérként alkalmazhatók a dáliák – ajánlom az elegáns ’Marble Ball’ fajtát, vagy a Cactus sorozat ’Purple Gem’ fajtáját.

A társítás kiegészíthető rózsaszín kánnával, az előtérben pedig kapjon helyet a kisebb termetű fehér kála, amelyet érdemes a félárnyékosabb kertrészekre ültetni.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Paeonia sinensis – Pünkösdi rózsa (rózsaszín)
Dahlia Ball ’Marble Ball’ – Dália
Dahlia Ball ’Purple Gem’ – Dália
Canna indica – Kánna (rózsaszín)
Zantedeschia – Kála (fehér)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 60-80 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Május-Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók