Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Tulipán 'Ice Cream'

2.590 Ft

Csomagolt mennyiség: 4 db /csomag
A hagyma körmérete : 11/12 cm
Virágszín: fehér-rózsaszín

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Tulipán 'Ice Cream' főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el.

Egy igazán különleges fajta az ’Ice Cream’, amely – ahogy neve is mutatja – egy jégkrémhez hasonló. Végleges magassága 45-50 cm, áprilisban és májusban nyíló virágai sok sziromból állnak, melyek hullámosak, a bazsarózsához hasonlítanak.

A virág felső része halvány rózsaszínek vagy krémfehérek, az alsó szirmok rózsaszínek, rajtuk zöld sáv fut végig. Igazi különlegesség!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat. A tulipán hagymákat van aki minden évben felszedi, van aki soha.

A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején. A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A tulipánok tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger.

Az ’Ice Cream’ egy igazán egyedi tulipánfajta, mivel egy bazsarózsára hasonlít: rengeteg, hullámos szirma van, amelyek fehérek vagy halvány rózsaszínek. Az alsó lepellevelek rózsaszínek, zöld sávval. Amennyiben társítja a kertben, szánjon neki különleges helyet.

Helyezze el a társítás hátulsó részén, mint legmagasabb hagymás fajta. Előtte kapjanak helyet a kisebb termetű nárciszok és tulipánok. A társítás elülső részén kapjanak helyet az őszi kikericsek és a krókuszok.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’Tete a Tete’
Tulipa turkestanica
Tulipa tarda
Tulipán 'Balkonzauber' Mix (alacsony tulipánok)
Colchicum autumnale ’Album’
Colchicum ’Giant’
Crocus vernus ’Jeanne d'Arc’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 45-50 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 20 cm
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom