Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Narcissus 'Tete a tete' - Nárcisz

1.790 Ft

Csomagolt mennyiség: 8 db/tasak
A hagyma körmérete: 10/11 cm
Virágszín: sárga

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
nárcisz virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Narcissus 'Tete a tete' - Nárcisz főbb jellemző

 

Jellemzői: A nárciszok (Narcissus) a citromsárga, fehér és narancs árnyalatokat felvonultató közkedvelt hagymások, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a tavaszi kert. Több csoportra bonthatók a virágforma és -szám alapján. Így a ’Tete a Tete’ egy különleges csoport képviselője, mégpedig a botanikai nárciszoké.

A fajta szülőfaja a Narcissus cyclamineus faj. Jellemzője, hogy viszonylag alacsonyak, virágaik kisebbek. A ’Tete a Tete’ nárcisz kifejlett magassága csak 20 cm, a virágok magánosak. A virágok bókolók, a napsárga lepellevél kissé visszahajlik. A melléklepel hosszú, trombita alakú, színe szintén napsárga.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A nárciszok az egyik legismertebb és leggyakrabban alkalmazott hagymás dísznövényei hazai kerteknek a tulipánok után. Népszerűsége gazdag, hosszantartó tavaszi virágzásában, rendkívül gazdag forma- és színválasztékában rejlik.

Az átlagos magasságuk 40 cm, a közepes termetük miatt pedig számos helyen elhelyezhetők a kertben, így gyepfelületekben is alkalmazhatjuk kisebb csoportokban ültetve, de számos változata balkonládákban is nevelhető és társításokban is szerepet kaphatnak.

A ’Tete a Tete’ egy régóta alkalmazott botanikai nárciszfajta, amelynek kifejlett magassága 20 cm, napsárga virágai magánosan állnak. A külső lepellevél kissé visszahajló, a korona hosszú, keskeny.

Alkalmazza fehér vagy krémfehér nárciszfajtákkal, amelyek kiemelik napsárga színét, ezeket ültesse a fajta mögé. A fehér nárciszokat egészítse ki barackszínű tulipánokkal, a ’Tete a Tete’ előtt pedig kapjon helyet a kistermetű örmény gyöngyike ’Blue Spike’ fajtája.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’White Lion’
Narcissus ’Cheerfulness’
Tulipa ’Apricot Parrot’
Tulipa ’Apricot Beauty’
Muscari armeniacum ’Blue Spike’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 15 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, alacsony gondozási igényű kert, évelőkert, szegélynövény

 

Védett tartalom

Videók