Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Potentilla fruticosa 'Marian Red Robin' (syn.: 'Marrob')– Cserjés pimpó

2.790 Ft

(ejtsd: potentilla frutikóza)

Szállítási méret: 10-40 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Potentilla fruticosa 'Marian Red Robin' (syn.: 'Marrob')– Cserjés pimpó főbb jellemző

 

Habitus: Közepes termetű, 60-80 centiméter kifejlett magasságú, kissé elterülő habitusú, sűrű ágrendszerű lombhullató cserje. Levelei aprók, ujjasan szeldeltek és élénkzöldek.

Virág: Apró, narancspiros, ötszirmú, kerek virágai kb. 2 cm átmérőjűek, májustól júliusig nyílnak.

Talajigény: Jó vízgazdálkodású, üde, humuszban és szervesanyagban gazdag, enyhén savanyú talaj ideális a számára. Meszes talajon nem fejlődik kielégítően.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, tűző napra telepítve levelei és virágai megbarnulhatnak, de a napos körülményeket kedvelik.

Vízigény: Közepes vízigényű, de a talaját ne hagyjuk teljesen kiszáradni.

Gondozás: Tavasszal a virágzás előtt metszhető. A telepítés helyét gondosan válasszuk meg, a sötét virágszín miatt kerüljük a delelő napra történő telepítést, így a virágok hosszabb ideig díszítenek.

Társítás és elhelyezés a kertben: A cserjés pimpók alacsony vagy közepes termetük, bokros habitusuk és feltűnő, apró virágaik miatt a nyári kert mutatós díszei.

A ’Marian Red Robin’ egy közepes termetű, narancspiros virágszínű cserje, amely a nyári kert dísze. Akár szoliterként is alkalmazható, de társításban is elhelyezhető.

Ebben az esetben ültesse a társítás hátulsó részére a különleges, rózsaszín virágszínű 'Rustica Rubra' nagyvirágú liliomfát, amely lombfakadás előtt elárasztja kertjét virágokkal. Mellette kapjon helyet az ehető termésű, így kettős hasznú mézalmácska oszlopos változata, az ’Obelisk’.

A nagyobb termetű fás szárúak elé ültesse a Kosteri tarka levelű rózsaloncot (’Kosteri Variegata’), amely színjátszó leveleivel és virágaival üde színfoltot képez ezen a kertrészen. A rózsalonc előtt kapjanak helyet a rózsák is, amelyeknek fővirágzása nyár elején van.

Ajánlom a karmazsinvörös ’Ena Harkness’ karmazsinvörös és a krémfehér ’Goldfinch’ fajtákat. A rózsák elé ültesse a cserjés pimpókat: az élénk színű ’Marian Red Robin’ mellé válassza a féltelt, rózsaszín virágú 'Pink Paradise' fajtát.

Társításra javasolt növényfajták:

Magnolia 'Rustica Rubra' – Nagyvirágú liliomfa
Amelanchier lamarckii 'Obelisk' - Oszlopos növekedésű mézalmácska
Weigela florida 'Kosteri Variegata' - Kosteri tarka levelű rózsalonc
Rosa 'Ena Harkness' - karmazsinvörös teahibrid rózsa
Rosa 'Goldfinch' - krémfehér, sárga pórzóval történelmi - régi kerti rózsa
Potentilla fruticosa 'Pink Paradise' – Féltelt, rózsaszín virágú cserjés pimpó

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,6-0,8 m
Kifejlett szélesség: 0,6-0,7 m
Ültetési tőtáv: 0,7-0,8 m
Virágzási idő: Május - Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: cserje összeállítások, öntözött sziklakertek, szegélyek, vegyes összeültetések, természetközeli kert, félárnyékos kert, napos kert

 

Védett tartalom

Videók