Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Rosa 'Goldfinch' - fehér - történelmi - régi kerti rózsa

6.790 Ft

Kiszerelés:

  • 2 literes faiskolai konténerben megnevelt 1 éves begyökeresedett rózsatő
  • 6 literes faiskolai konténerben megnevelt 2 éves begyökeresedett rózsatő
  • 6 literes cserépbe beültetett, 3 éves magastörzsű rózsafa (90cm)

Milyen állapotban szállítjuk ki Önnek megrendelt rózsáit

Védett tartalom
Ár: Kiszerelés: Kosárba
6.790 Ft
2 literes cserépben megnevelt, 1 éves cserepes rózsatő
Menny.:
11.790 Ft
6 literes cserépbe beültetett, 2 éves rózsatő
Menny.:
17.990 Ft
6 literes cserépbe beültetett, 3 éves magastörzsű rózsafa (90cm)
Menny.:

Hasznos tudnivalók

Az angol, George Paul (1841-1921) nemesítette 1907-ben a Rosa multiflora ’Hélène’ és egy ismeretlen fajta keresztezésével.

A ’Goldfinch’ közkedveltségében - szépségén túl - szerepet játszik, hogy a természetközeli, ill. régi kertek romantikáját hordozza magában. 

Kompakt, közepes méretű, 2,5-3 m-re növő, sűrű ágrendszerű, metszéssel bokorrózsaként is termeszthető, ezért tökéletes választás kisebb kertekbe vagy olyan helyekre, ahol korlátozott a terület. Lombozata vonzó, fényes, kisméretű, középzöld levelekből, szinte tüske nélküli szárakból áll. 

Júniustól júliusig hatalmas fürtökben nyílnak, édes, gyümölcs (citrus) illatú, rozetta alakú, félig telt (9-16 szirom), kezdetben aranyszínű, a nyílás során krémfehérre halványodó, látványos porzójú virágai, melyek hihetetlenül szépek és éppoly kedves látványt nyújtanak, mint a sármány (tengelice), amiről a fajta a nevét kapta.

Meleg, napos vagy félárnyékos helyet és átlagos, jó vízelvezetésű talajt kedvel, de gyengébb talajokon is megél.

Szívós, betegségekkel szembeni ellenállósága jó! A metszés szempontjából fontos jellemzője, hogy szinte az előző évi hajtások tövétől kezdve virágzik, így vágható bármilyen magasságban, még mindig bőségesen fog nyílni.

Ideális választás falak, kerítések elé, pergolához, boltívhez, apácarácshoz, átjáróhoz, kapukhoz. Tökéletesen kiegészíti a rózsaszín, vörös, málna, lila és ibolya színeket, így akár ilyen színvilágú rózsafajtákkal vegyesen is telepíthető. Ha évelőkkel társítjuk, akkor szintén választhatunk elé - a színét kiemelendő - levendulát, díszhagymát (pl. Allium 'Purple Sensation'-t), bizánci kardvirágot (Gladiolus communis ssp. byzantinus), pompás gólyaorrot (pl. az Anemoniflorum' fajtát) stb.

Paraméterek

Illat: diszkrét illatú rózsa - gyümölcsös aromájú
Magasság: 50-100 cm
Virágméret: S (1-4 cm)
Virágszín: fehér