Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Hazai földben termesztett növények
Képet küldünk, mielőtt kiszállítjuk
Segítünk a nyugdíjasoknak is!

Papaver orientale – Díszpipacs (színkeverék)

1.690 Ft

Csomagolt mennyiség: 4 db/tasak
A hagyma körmérete: I. osztály
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Papaver orientale – Díszpipacs (színkeverék) főbb jellemző

 

Jellemzői: A díszpipacsok a júniusi kert látványos díszei, amelyek rövid ideig virágoznak, de annál nagyobb színpompával bírnak. A színkeverék egzotikus hatással bír, megtalálhatók benne a piros, a rózsaszín, és a narancsos árnyalatok.

A fajták átlagos magassága 50-60 cm, felfelé törő. Levelei összetettek, szárnyasan karéjosok. A virágai nagyméretűek, kiterülők, kreppszerűek. A virágzás után levelei visszahúzódnak, majd ősszel újra kihajt. Áttelelő szervei nem fagyérzékenyek a magyar klímán.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, de gyenge fényviszonyok mellett nem virágzik, növekedése vontatottá válik.

Vízigény: A hagymás, gumós, rizómás növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj esetén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

Az 50-60 cm magas díszpipacsok igazán színgazdag díszei a nyári kertnek. Nagyméretű, narancssárga, rózsaszín és piros virágai kiterülők, kreppszerűek, pompás foltok alakíthatók ki belőlük társításban. Akár konténerben is nevelhető.

Viszont, amennyiben társítja, válassza mellé az alacsony termetű dáliákat (’Red Pigmy’), amely azt követően díszlik, amikor a díszpipacsok már virágzás utáni időszakukat töltik. A hátsó kertrészre ajánlom a magasabb termetű dáliákat, mint a rózsaszín ’Peter’ fajtát, vagy a sárga ’Kennemerland’ fajtát.

A társítás színesebbé tehető a frézia színkeverékkel és a begónia Multiflora maxima egyedeivel.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Dahlia Border ’Red Pigmy’ – Dália
Dahlia Ball ’Peter’ – Dália
Dahlia ’Kennemeerland’ – Dália
Freesia – Frézia színkeverék
Begonia Multiflora maxima - Begónia

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 50-60 cm
Ültetési tőtáv: 20-30 cm
Ültetési mélység: 10 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom