Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Begonia multiflora maxima - Nagyvirágú, gumós begónia (színkeverék)

1.990 Ft

Csomagolt mennyiség: 3 db/tasak
A gumó körmérete: 4/5 cm
Virágszín: színkeverék

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.890 Ft / db
Védett tartalom
Termék címkék:
begónia virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Begonia multiflora maxima - Nagyvirágú, gumós begónia (színkeverék) főbb jellemző

 

Jellemzői: A Multiflora begónia színkeverék egy 30-45 cm végleges magasságot elérő, májustól szeptemberig virágzó, terebélyes gumós dísznövény. A virágok teltek, egyszínűek, megtalálható közöttük a fehér, a sárga, a rózsaszín és a piros is.

Lombozata vastag, húsos, a levélalak aszimmetrikus, fűrészes szélű, igen mutatós. Együtt egy igazi nyári, színpompás, alacsony szegélyfoltot alakíthatnak ki. Az őszi első fagyok előtt a fagyveszély megnövekedése miatt már fel kell szedni a gumókat.

A gumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes. Kedveli a kissé savanyú, mészben szegény talajviszonyokat.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, kevésbé napos, félárnyékos helyeket érdemes előnyben részesíteni helyük kialakításánál. Kedveli a párásabb mikroklímát.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a gumók alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig. A tenyészidőszak során 2-3 alkalommal érdemes tápoldattal beöntözni a növényt.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A begóniák a nyári kert elmaradhatatlan növénycsoportja, ugyanis alacsony termetük, nagy színgazdagságuk és terebélyes bokraik miatt igen kedveltek és elhelyezésük sem okoz sok gondot a kertben.

A Multiflora begónia színkeverék egy teltvirágú begóniákból álló mix, amelyek között megtalálható a fehér, a sárga, a rózsaszín és a piros virágszín is. Balkonládában és nagyobb dézsában is nevelheti, de társításban is elhelyezheti őket.

Ebben az esetben társíthatja az ugyancsak savas talajkörülményeket igénylő rózsaszín virágszínű tollbugával, valamint a piros szín erősítése szempontjából előnyös lehet a nagyvirágú, piros begónia kertrészbe helyezése is.

A társítás elülső részére ajánlom a lila virágú, alacsony termetű japánorchideát, valamint a kompakt, gömbölyded bokrot képező ’Blanche de Meru’ gloxíniát és a kora tavasszal virágba boruló kereklevelű cikláment.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Astilbe – Gyöngyvessző, tollbuga (rózsaszín)
Begonia – Begónia (nagyvirágú piros)
Bletilla striata – Japánorchidea
Gloxinia ’Blanche de Meru’ – Gloxínia, csuporvirág
Cyclamen coum – Kereklevelű ciklámen

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-45 cm
Ültetési tőtáv: 50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Május-Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók