Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Kaktusz dália 'Kennemerland' (citromsárga)

990 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: I. osztályú
Virágszín: citromsárga

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
890 Ft / db
Védett tartalom
Termék címkék:
dália gumó virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Kaktusz dália 'Kennemerland' (citromsárga) főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Kennemeerland’ egy nagytermetű kaktuszdália fajta. Ennél a fajtacsoportnál jellemző a telt virágzat. A nyelves virágok teljes hosszukban sodrottak, a szirmok csúcsi része hátrafelé hajlik. A virágzat 10-30 cm átmérőjű lehet. A ’Kennemeerland’ egy élénksárga virágzatszínű fajta.

A fajta kifejlett magassága 110 cm. Terebélyes bokrot nevel. A virágzás júliustól egészen októberig tart, amikor már fagyveszély megnövekedése miatt már fel kell szedni a gumókat. A gumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető. A ’Kennemeerland’ egy 110 cm végleges magasságot elérő, élénksárga virágzatszínű, kaktuszdália fajta.

Amennyiben társítja, ajánlom mellé a vele kiváló kontrasztot alkotó mélypiros ’Berger's Record’ fajtát, amely ugyanennek a fajtacsoportnak a tagja. A színösszeállítás kiegészíthető még a rózsaszín, 90 cm magas ’Stolze von Berlin’ fajtával, illetve a háttérbe ültetett, narancssárga ’African Queen’ liliommal.

A szegélyre válassza a gömbszerű bokrot nevelő csodatölcsért és a habitusában eltérő, de a nyári hangulatot erősítő kála színkeveréket.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Dahlia Cactus ’Berger's Record’ – Dália
Dahlia Pompon ’Stolze von Berlin’ – Dália
Lilium ’African Queen’ – Liliom
Mirabilis jalapa – Csodatölcsér
Zantedeschia – Kála (színkeverék)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 110 cm
Ültetési tőtáv: 50-60 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók