Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Labda dália 'Peter' (rózsaszín)

1.090 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: I. osztályú
Virágszín: rózsaszín

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
990 Ft / db
Védett tartalom
Termék címkék:
dália gumó virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Labda dália 'Peter' (rózsaszín) főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Peter’ dáliafajta egy igen nagytermetű fajta, ugyanis magassága akár a 110 cm-t is elérheti. A labdadáliák közé tartozik. Ennél a fajtacsoportnál teljesen telt a virágforma. A virágzat gömbölyded, vagy lapított gömb alakú, 5-15 cm átmérőjű.

A nyelves virágok hossztengelye sodrott, lekerekített, tompa csúccsal.

A ’Peter’ virágzatszíne kissé narancsos sötét rózsaszín. Erős szárú fajta, amelyet vágott virágként is alkalmazhat. Júliustól októberig virágzik, ezt követően fel kell szedni gumóját, mert fagyérzékeny.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető. A ’Peter’ egy nagytermetű, labdavirágú dáliafajta, amelynek igen különleges, sötét rózsaszín színű virágai önmagukban is mutatósak, de társításban is elhelyezhetők.

Ebben az esetben válassza mellé a hasonló termetű fehér-lila ’Eveline' fajtát, és egészítse ki a tűzpiros, nagytermetű ’Oscar’ kardvirággal. A mediterrán hatást fokozhatja a kurkuma alkalmazásával, amelynek rózsaszín virágai kiegészíthetők a kánna ’Picasso’ fajtájával.

A társítás szegélyére ajánlom a kistermetű ’Autumn Fairy’ dáliát csoportokba ültetve.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Dahlia Ball ’Eveline’ - Dália
Gladiolus ’Oscar’ - Kardvirág
Curcuma alismatifolia - Kurkuma
Canna indica ’Picasso’ - Kánna
Dahlia Border ’Autumn Fairy’ - Dália

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 110 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók