Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Border dália 'Red Pigmy' (piros)

1.290 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: I. osztályú
Virágszín: piros

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.190 Ft / db
Védett tartalom
Termék címkék:
dália gumó virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Border dália 'Red Pigmy' (piros) főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Red Pigmy’ egy alacsony termetű virágágyi dália. Ennél a fajtacsoportnál jellemző a telt virágzat. A nyelves virágok hegyes csúcsúak, az alap felé kiszélesednek, laposak. A sziromcsúcs kissé sodrott. A virágzat 10-30 cm átmérőjű lehet.

Nevüket felhasználásukról kapták. Ágyásszegélybe, kőedénybe ültethetjük őket. A ’Red Pigmy’ egy tűzpiros, igen gazdagon virágzó dáliafajta, amelynek kifejlett magassága 40 cm. Terebélyes bokrot nevel.

A virágzása júliustól egészen októberig tart, amikor már fagyveszély megnövekedése miatt már fel kell szedni a gumókat. A gumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető. A ’Red Pigmy’ egy alacsony, 40 cm magas, piros virágzatszínű dália, amely társításokban különösen alkalmas szegélyként.

Ha így alkalmazza, a hátteret ültesse tele olyan magasabb fajtákkal, amelyek kiemelik a piros fajta szépségét. Ajánlom a kék szerelemvirágot, valamint a sárga színvilágú ’Sunny Boy’ dáliát, amely kiegészíthető a tűzpiros ’Berger's Record’ dáliával. A sárga kánna és a piros sáfrányfű is a társításba illeszthető.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Agapanthus umbellatus – Szerelemvirág (kék)
Dahlia Ball ’Sunny Boy’ - Dália
Dahlia Cactus ’Berger's Record’ - Dália
Canna indica – Kánna (sárga)
Crocosmia színkeverék - Kerti sáfrányfű

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók