Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Nagykoronás nárcisz 'Salome'

1.990 Ft

Csomagolt mennyiség: 5 db/tasak
A hagyma körmérete: 12/14 cm
Virágszín: fehér/narancs

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
nárcisz virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Nagykoronás nárcisz 'Salome' főbb jellemző

 

Jellemzői: A nárciszok (Narcissus) a citromsárga, fehér és narancs árnyalatokat felvonultató közkedvelt hagymások, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a tavaszi kert. Több csoportra bonthatók a virágforma és -szám alapján.

A ’Salome’ egy nagy koronás nárcisz, mely azt jelenti, hogy a trombitás nárciszokkal ellentétben nem a csupor (virágközép) a nagyobb, hanem a külső lepellevelek, melyek gyakran egymással átfedésben vannak.

A ’Salome’ fajta esetében a korona rózsaszín, míg a trombita rész lazac rózsaszín, mely árnyalat miatt tartozik a különlegesebb fajták közé.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A nárciszok az egyik legismertebb és leggyakrabban alkalmazott hagymás dísznövényei a hazai kerteknek a tulipánok után. A ’Salome’ virágméretéből, valamint színéből adódóan egy könnyen észrevehető fajta, de más fajtákkal kombinálva még látványosabbá tehetjük.

Ehhez válasszuk a ’Dutch Master’, a ’Cassata’, a ’Tahiti’ és az ’Ice Follies’ fajtákat, ez utóbbi nagyméretű fehér-sárga virágaival szintén tekintet vonzó fajta.

A tulipánok közül telepítsük mellé a ’Golden Apeldoorn’ valamint ’American Dream’ fajtákat, melyek virágszínben mind a sárga árnyalatokkal, mind a ’Salome’ egyedi színével harmonizálnak.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’Dutch Master’
Narcissus ’Cassata’
Narcissus ’Ice Follies’
Narcissus ’Tahiti’
Tulipa ’Golden Apeldoorn’
Tulipa ’American Dream’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40 cm
Ültetési tőtáv: 5-10 cm
Ültetési mélység: 5-10 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, hosszú életű növények

 

Védett tartalom

Videók