Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Darwin-hybrid tulipán 'American Dream'

1.890 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/csomag
A hagyma körmérete: 10/11 cm
Virágszín: sárga-narancs

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
tulipán virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Darwin-hybrid tulipán 'American Dream' főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el.

Ez egyik ezek közül a Darwin-hibridek népes tábora. A Darwin hibrid a Tulipa fosteriana és a Darwin tulipánok hibridje. A virágzati szár hosszú, melyen nagyméretű virág fejlődik, aminek átmérője teljesen kinyílt állapotban meghaladhatja a 10 centimétert.

Az ’American Dream’ tulipánra is igazak ezek a jellemzők. A virágzási idő áprilisban van, a fajta végleges magassága 55 cm. Levelei szélesek, kissé ezüstös színezetűek, épszélűek, mutatósak. A virágszín aranysárga, kissé narancsos árnyalattal. A lepellevelek széle felé egyre pirosabbá válik a szín.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk.

Egyik változat ezek közül a teltvirágú tulipán. Az ’American Dream’ egy középmagas-magas (55 cm) termetű tulipánfajta, amely igen meghatározó szerepű lehet a tavaszi kertben. Ennek oka a nagyméretű virágai és a narancsos-aranysárga színe, amely a lepellevelek széle felé egyre pirosabbá válik.

Csoportosan ültetve is lenyűgöző látványt nyújtanak, de érdemes őket társításban is elhelyezni. Ebben az esetben válasszon hozzá más tulipánfajtákat is, mint a rojtos szélű narancs-piros ’Lambada’ és a teltvirágú, piros ’Abba’ fajták.

Az ’Abba’ helye mindenképp a nagyobb termetű tulipánok előtt legyen, hiszen kifejlett magassága csak 30 cm. Nárciszokat és jácintokat is helyezzen el az összeültetésben, hogy egy valódi tavaszi színkavalkádot varázsoljon! Ajánlom a ’Cassata’ nárciszfajtát, valamint a hófehér ’Carnegie’ jácintot. Az ágyást zárja le csoportokban vagy sávban ültetett széleslevelű gyöngyikével.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Lambada’
Tulipa ’Abba’
Narcissus ’Cassata’
Hyacinthus ’Carnegie’
Muscari latifolium

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 55 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Videók