Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Nárcisz 'Ice Follies'

1.690 Ft

Csomagolt mennyiség: 4 db /csomag
A hagyma körmérete : 12-14 cm
Virágszín: fehér

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Nárcisz 'Ice Follies' főbb jellemző

 

Jellemzői: A nárciszok (Narcissus) a citromsárga, fehér és narancs árnyalatokat felvonultató közkedvelt hagymások, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a tavaszi kert. Több csoportra bonthatók a virágforma és szám alapján.

Így az ’Ice Follies’ fajta egy nagykoronás nárcisztípus, amelyekre jellemző, hogy a trombitás nárciszokkal ellentétben nem a csupor (virágközép) a nagyobb, hanem a külső lepellevelek, melyek gyakran egymással átfedésben vannak.

A csupor kellemes napsárga, míg a külső lepellevelek fehér színűek. A növény minden része mérgező.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket. 

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A nárciszok az egyik legismertebb és leggyakrabban alkalmazott hagymás dísznövényei a hazai kerteknek a tulipánok után. Népszerűsége gazdag, hosszantartó tavaszi virágzásában, rendkívül gazdag forma- és színválasztékában rejlik.

Az átlagos magasságuk 40 cm, a közepes termetük miatt pedig számos helyen elhelyezhetők a kertben, így gyepfelületekben is alkalmazhatjuk kisebb csoportokban ültetve, de számos változata balkonládákban is nevelhető és társításokban is szerepet kaphatnak.

Az ’Ice Follies’ nárciszfajta egy nagy koronás nárciszváltozat, napsárga és fehér színei miatt könnyen társítható. Ebben az esetben alkalmazza más nagy koronás nárciszokkal is, mint a ’Dutch Master’ vagy a ’Flower Record’ fajták, de tulipánokkal is pompásan összeillik, elé pedig bátran ültessen jácint fajtákat!

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’Dutch Master’
Narcissus ’Flower Record’
Tulipa ’Abba’
Tulipa ’Lambada’
Hyacinthus ’Pink Pearl’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, alacsony gondozási igényű kert, évelőkert, szegélynövény

 

Védett tartalom