Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Narcissus 'Tahiti'- Teltvirágú nárcisz

1.990 Ft
Kiszerelés
hagymás
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

Csomagolt mennyiség: 5 db/tasak
A hagyma körmérete: 12/14 cm
Virágszín: sárga/narancs

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
nárcisz virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Narcissus 'Tahiti'- Teltvirágú nárcisz főbb jellemző

 

Jellemzői: A nárciszok (Narcissus) a citromsárga, fehér és narancs árnyalatokat felvonultató közkedvelt hagymások, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a tavaszi kert. Több csoportra bonthatók a virágforma és szám alapján.

A ’Tahiti’ egy teltvirágú fajta, mely azt jelenti, hogy a trombitás nárciszokkal ellentétben nem a csupor (virágközép) a nagyobb, hanem a külső lepellevelek, melyek gyakran egymással átfedésben vannak.

A ’Tahiti’ esetében korona sárga színű, míg a virág belső részében sárga és piros szirmok díszítik.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A nárciszok az egyik legismertebb és leggyakrabban alkalmazott hagymás dísznövényei a hazai kerteknek a tulipánok után.

A ’Tahiti’ virágában a sárga és piros szín harmóniája igazán figyelemfelkeltő, ha tovább kívánjuk fokozni, válasszunk mellé más nárcisz fajtákat, így például a ’Cheerfulness’, a ’Goblet’, valamint a ’Flowerdrift’ fajtákat.

A velük egy időben nyíló jácintok közül a rózsaszín ’Pink Pearl’, valamint a rózsaszín-fehér ’Belicia’ tulipán is jó társnövényei.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’Cheerfulness’
Narcissus ’Goblet’
Narcissus 'Flowerdrift'
Hyacinthus ’Pink Pearl’
Tulipa ’Belicia’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40 cm
Ültetési tőtáv: 5-10 cm
Ültetési mélység: 5-10 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, hosszú életű növények

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 10-30 cm (alacsony)
Virágszín: sárga-narancs
Virágzási idő: április
Ültetési idő augusztus - november
Ültetési mélység 5-10 cm
Virágmagasság kertben 40 cm

Videók