Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Karácsonyfa túladagolás

Megyeri Szabolcs

 

A karácsonyi időszakban mindenből túladagoljuk magunkat, ajándékból, ételből, és néha még italból is, sokan pedig attól kapnak sikítófrászt, hogy a csapból is az ünnepi készülődés és annak tartozékai folynak. Ennek szellemében most egy rövid és könnyed összefoglalót nyújtanék át azoknak, akik úgy érzik, hogy a hagyományos karácsonyfa helyett vagy amellett valamilyen trendi, különleges megoldással élnének idén! 

Meg kell jegyezni, hogy az alábbi ötletek egyáltalán nem (csak) azoknak szólnak, akik nem kívánnak valódi fát állítani. Nagyon sok családban ugyanis, főleg ahol gyerekek vannak, igény van arra, hogy a nappalin kívül más helyiségekben is legyen valami karácsonyi dekoráció. Mivel minden szobába nem lehet (legalábbis nem egyszerű) igazi fát állítani, jól jöhet pár olyan tipp, ami igazi karácsonyi hangulatteremtő, de mégsem valódi fa. Ezek a pótlékok remekül alkalmazhatók többek közt a gyerekszobában, a hálóban, vagy éppen a konyhában!

 

Nyomtatott karácsonyfa poszter

 

Az utolsó pillanatos ötletek egyik legegyszerűbb és leggyorsabban kivitelezhető elképzelése a nyomtatott fa. Ha van otthon színes nyomtató és Internet, akkor már csak egy olló és némi ragasztó kell, és fél óra alatt kész álmaink fája, ráadásul gyakorlatilag ingyen. Aki profibb verzióra vágyik, pár ezresért nyomtattathat egy méretes karácsonyi posztert valamelyik nyomtatással foglalkozó szaküzletben. Az ilyen poszter előnye, hogy sok-sok éven át újra és újra felhasználható marad!

 

Karácsonyfa dekoráció

 

Hasonlóan filléres megoldás a kartonpapírfa, ehhez is csak olló kell, pár dísz, ráadásul ez már háromdimenziós. Ezek a jellemzően kisebb méretben elkészíthető papírmasé fák remek asztali díszek, melyek a lakás bármely részében elhelyezhetők. Színes festékkel, filccel, gyöngyökkel és tarka szalagokkal egészen élethű mini karácsonyfák készülhetnek ilyen módon!

 

Karácsonyfa dekoráció saját kezűleg

 

Az előző kartonpapírból kivágott és összeillesztett mini karácsonyfa fejlettebb változata a fából készült darab. Ehhez már több kézügyesség, illetve szerszám (kézifűrész, dekopírfűrész) is kell, az eredmény azonban sokkal tartósabb, sok évig megőrizhető épségben az ilyen kis fa. Ha van otthon egy kis elfekvő faanyag, egy-két órányi barkácsolással elkészíthető, akár kis, asztali méretben, akár nagyobb, például fél-egy méteres változatban is. A kész fa díszt ezután szintén festékkel, girlandokkal, gyöngyökkel, de akár égősorral is lehet díszíteni! 

 

Fából készült karácsonyi dekoráció

 

Érdekes alternatíva ez a lécekből, farudakból ácsolt stilizált fa is. Ehhez már tényleg kell némi kézügyesség és barkácsolásban szerzett gyakorlat, de az eredmény jó esetbe olyan lesz, mintha valamelyik drága design-üzletből származna a karácsonyi dísz! Ez már tényleg kifejezetten tartós darab, és a szokásos dekorációs elemek mellett a teljességre törekvők akár fenyőágakat is erősíthetnek rá.

 

Alternatív karácsonyfa ötletek

 

Ez a létrából készült fapótlék már kifejezetten absztrakt, ugyanakkor elkészítése semmilyen gyakorlatot vagy szerszámot nem igényel. remek dísze lehet bohém, minimalista stílusú belső tereknek, de akár egy kollégiumi szobában is jól mutat. Érdemes fa létrát használni, amit le lehet festeni fehérre vagy éppen zöldre, a többi kellék pedig csupán egy adag elfekvő dísz és egy égősor. 

 

Karácsonyfa ötletek

 

Szokás mondani a nagy ünnepi sürgés-forgás közepette, hogy karácsonykor minden a feje tetejére áll, ez akár a karácsonyfára is igaz lehet!  Igazán egyedi és meghökkentő, de kivitelezhető ötlet a fejre fordított fenyőfa, mely egyszerre lehet vicces hóbort, és egyfajta tiltakozás a karácsony jelenlegi, az eredeti szellemiségtől eltávolodott mivoltja ellen. 

 

cool-christmas-tree-alternatives5.jpg

 

Kedves és ugyanakkor nagyon látványos ötlet az ajándékok, kis dobozok, és a mindenféle dekorációs elemek fává való összerendezése! Ha Önnél is hegyekben állnak a felesleges kis ünnepi kacatok és díszek, függők, apróságok, akkor szedjen össze belőlük egy ládányit és erősítse a falra fenyőformában! Amennyiben maguk az ajándékok kerülnek így ki a falra, akkor egyúttal a fa alatti zsúfoltságra is megvan a kézenfekvő megoldás.

 

Alternatív karácsonyfa ötletek házilag

 

Ennek az ötletnek az egyszerűsége adja a nagyszerűségét. Itt tényleg egy húsz perc alatt összedobható ünnepi dekorról van szó, melyhez csupán egy tükör kell, és egy bő tucatnyi zöld (vagy zöldbe csomagolt) doboz, könyv, egyéb szögletes tárgy. 

 

Remélem tetszettek Önnek a felvillantott ötletek, talán idén ki is próbálja valamelyiket! Ne feledjük azonban, hogy ezek inkább csak érdekes kiegészítői, frappáns dekorációs elemei a karácsonynak, és a valódi karácsonyfát valójában nagyon nehéz, ha nem lehetetlen helyettesíteni. Semmiképp sem szeretnék senkit lebeszélni a hagyományos fákról, sőt, a karácsonyfát keresőknek remek ajánlataim vannak!

Kertészeti webáruházamban Ön ugyanis sokféle karácsonyfa közül válogathat, megtalálja a legnépszerűbb fenyőfélék mindegyikét, kiválaszthatja az Önnek megfelelő méretet, és természetesen dönthet az élő, konténeres vagy a vágott fa között is! Keresse fel online faiskolámat, és rendeljen egyszerűen, kényelmes, házhoz szállítással karácsonyi fenyőt!

 

Ide kattintva megtekintheti karácsonyfa kínálatomat

Tetszett Önnek ez a cikk? Akkor kérem nyomjon a 'tetszik' gombra, vagy ossza meg barátaival, ismerőseivel!

Szívesen olvasna további érdekes kertészeti témájú írásokat? Ide kattintva találja őket!

 

Képek és ötletek: innen, innen, innen, innen, és innen.

Tartalomhoz tartozó címkék: karácsonyfa