Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Kaktusz dália 'Berger's Record' (piros)

1.290 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: I. osztályú
Virágszín: piros

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.190 Ft / db
Védett tartalom
Termék címkék:
dália gumó virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Kaktusz dália 'Berger's Record' (piros) főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Berger’s Record’ egy nagytermetű kaktuszdália. Ennél a fajtacsoportnál jellemző a telt virágzat. A nyelves virágok teljes hosszukban sodrottak, a szirmok csúcsi része hátrafelé hajlik. A virágzat 10-30 cm átmérőjű lehet.

A ’Berger’s Record’ egy mélypiros, igen gazdagon virágzó dáliafajta, amelynek kifejlett magassága 110 cm. Terebélyes bokrot nevel. A virágzása júliustól egészen októberig tart, amikor már fagyveszély megnövekedése miatt már fel kell szedni a gumókat.

A gumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető. A ’Berger’s Record’ egy nagytermetű mélypiros színű kaktuszdália, amely társításban elhelyezve mutat igazán.

Ajánlom mellé a rózsaszín, kaktusz típusú 'Good Earth’ fajtát, amelyet egészítsen ki a magasabb piros-fehér ’Fiorentina’ kardvirággal. Előttük kapjon helyet a ’Black’, nyár eleji virágzású nőszirom, a szegélyen pedig az ’Art Deco’ dália és a gazdag hajtásrendszerű csodatölcsér.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Dahlia Cactus ’Good Earth’ – Dália
Gladiolus ’Fiorentina’ - Kardvirág
Iris germanica ’Black’ - Nőszirom
Dahlia Gallery ’Art Deco’ – Dália
Mirabilis jalapa - Csodatölcsér

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 110 cm
Ültetési tőtáv: 50-60 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók