Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Kaktusz dália 'Good Earth' (rózsaszín/fehér)

1.390 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: I. osztályú
Virágszín: rózsaszín/fehér

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.290 Ft / db
Védett tartalom
Termék címkék:
dália gumó virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Kaktusz dália 'Good Earth' (rózsaszín/fehér) főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Good Earth’ egy nagytermetű kaktuszdália fajta. Ennél a fajtacsoportnál jellemző a telt virágzat. A nyelves virágok teljes hosszukban sodrottak, a szirmok csúcsi része hátrafelé hajlik. A virágzat 10-30 cm átmérőjű lehet.

A ’Good Earth’ egy rózsaszín virágzatszínű fajta, amelynél a virágzat középső része fehér színűvé világosodik. A fajta kifejlett magassága 100 cm. Terebélyes bokrot nevel. A virágzás júliustól egészen októberig tart, amikor már fagyveszély megnövekedése miatt már fel kell szedni a gumókat.

A gumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető. A ’Good Earth’ egy 100 cm magas, rózsaszín-fehér virágszínű, kaktusz típusú dáliafajta, amely más, kaktusz típusú dáliákkal nagyszerűen társítható.

Ajánlom a lila és fehér színekben pompázó, elegáns fajtamixet (’Duo Chat Noir & Hy Trio’), valamint a piros, igen nagytermetű ’Traderhorn’ kardvirágot. Az összeültetés kiegészíthető a ’Bristol Fairy’ buglyos fátyolvirággal, amely elé válassza a rózsaszín, májusban nyíló peóniát és a színekben gazdag ázsiai boglárkát.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Dahlia Cactus ’Duo Chat Noir & Hy Trio’ – Dália
Gladiolus ’Traderhorn’ – Kardvirág
Gypsophila paniculata ’Bristol Fairy’ – Buglyos fátyolvirág
Paeonia sinensis – Pünkösdirózsa (rózsaszín)
Ranunculus asiaticus – Ázsiai boglárka

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100 cm
Ültetési tőtáv: 50-60 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók