Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Galéria dália 'Art Deco' (narancssárga)

990 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: I. osztályú
Virágszín: narancssárga

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
890 Ft / db
Védett tartalom
Termék címkék:
dália gumó virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Galéria dália 'Art Deco' (narancssárga) főbb jellemző

 

Jellemzői: Az ’Art Deco’ egy galéria dália, mely azt jelenti, hogy egy igen kisméretű, igen gazdagon virágzó fajta, mely akár dézsás növényként is tartható. Kifejlett magassága nem haladja meg a 60 cm-t, így a kisebb termetű fajták közé tartozik, előterébe helyezzük vagy szegélyként telepítsük.

A virágok narancsos rózsaszín árnyalatúak, a szirmok pedig kelyhesek, csepp alakúak. A virágzása júliustól egészen októberig tart, amikor már fagyveszély megnövekedése miatt már fel kell szedni a gumókat.

A gumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető. Az ’Art Deco’ fajta mellé a szintén galéria dália ’Art Fair’ jó választás, ha szegélyként telepítjük vagy a dézsás, cserepes nevelést választjuk.

E mellett bátran telepítsük ezeket vidám színű cigányvirággal, sárga és fehér egyszerű virágú fréziával és sárga, narancs, rózsaszín árnyalatokat felvonultató lépliliom színkeverékkel vegyesen.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Dahlia ’Art Fair’
Egyszerű virágú frézia (sárga)
Egyszerű virágú frézia (fehér)
Sparaxis tricolor - Cigányvirág (színkeverék)
Ixia - Lépliliom (színkeverék)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-60 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm föld fedje a gumót)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók