Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

'Gloster' alma

Ár:
2.390 Ft
A szabadgyökerű gyümölcsfákat október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a gyümölcsfát konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2019-01-21

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A biztonságos és bőséges termés érdekében porzópár szükséges. Kattintson ide, és válassza ki a fajtához illő porzópárt.

 

A 'Gloster' almafajta az egyike a jól bevált, sokirányúan felhasználható almafajtáknak. Friss fogyasztásra, feldolgozásra egyaránt alkalmas, és megfelelő, korszerű körülmények között hosszú ideig tárolható. Az optimális tárolási körülmények biztosítására ügyelni kell, mivel nem megfelelő tárolás során húsbarnulásra hajlamos.

Gyümölcseinek enyhén savanykás íze, kellemes aromája Önnek is sok örömet szerezhet a hosszú tél, és a tavaszi napok idején. Nagyszerű vitaminforrás a téli napokban, és gyümölcssaláták, lekvárok, kompótok, gyümölcslevesek, sütemények alapanyaga. Szeptember végén-októberben szüretelhető. A termések nagy méretűek (160-200 g), megnyúlt harang alakúak. A héj élénkpiros fedőszínnel borított. Húsa nagyon lédús, fehéres vajszínű, kellemes savanykás, roppanós.

Ügyelni kell arra, hogy megfelelően színeződöttek legyenek szüreteléskor az almák, mivel a rosszul színeződött termések ízetlenek. A fa a kezdeti időszakban közép-, vagy erős növekedésű, de ez termőre fordulás után mérséklődik. Koronája jellegzetesen keskeny. Kertjében napos helyre ültesse!

A téli fagyokra nem érzékeny, és a virágokat se károsítják a kora tavaszi fagyok.

Porzópár ültetése szükséges mellé, de részlegesen öntermékeny, így különösen jó a terméskötődési hajlama. Porzópárnak (pollenadónak) alkalmas fajták: 'Granny Smith', 'Idared', 'Jonathan' klónok, 'Gala', 'Elstar', 'Golden' klónok. A 'Gloster' almafa korán termőre forduló, bő terméshozamú fajta. Ha Ön az 'Gloster ' fajtát választja, évente számíthat arra, hogy a téli hónapokban elegendő, és ízletes alma kerül az asztalra.

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő