A kasvirág szaporítása és gondozása

Megyeri Szabolcs 2015-03-10 16:18:08

A kasvirág szaporítása magvetéssel vagy tőosztással történik. Rendkívül egyszerű, így kezdő kertbarátok is bátran próbálkozhatnak vele.

Az ősszel szedett magok fényen és hidegben előbb kicsíráznak, így elég, ha egy-két hétre a hűtőbe tesszük őket. Palántának február közepétől március elejéig, kiültetésre pedig április közepe után vessük. A csírázási idő körülbelül 10-15 napot vesz igénybe. A tőosztást azért ajánlom, hogy tavasszal végezze, mert a fiatal növénykéknek idő kell a gyökérfejlesztésre és megerősödésre. A folyamat során az idősebb növények gyöktörzsét szedjük szét több részre úgy, hogy késsel óvatosan leválasztjuk az egészséges gyöktörzs-darabokat, melyeken egy-két levelet meghagyunk, azután pedig kiültetjük őket állandó helyükre. Kiültetés során biztosítsunk elegendő vízmennyiséget nekik, öntözzük meg jó alaposan.

A kasvirág igénytelennek mondható növény, gondozása nem igényel nagy odafigyelést. Eltűri az átmeneti szárazságot, de a forró nyári időszakban mindenképp figyeljünk oda, és ha szükséges, iktassunk be még egy öntözési napot. Kártevőkkel és kórokozókkal nem kell számolnunk, nem igazán szokták megtámadni.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese kasvirág
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.