Termékek Menü
0

Talajtakaró évelők

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Díszítse kertjét csodás talajtakaró évelő növényekkel! Kertészetem kínálatában széleskörűen felhasználható, változatos megjelenésű talajtakaró évelők gazdag választékát találja!

A talajtakaró évelő növények minden kertben jól jöhetnek, hiszen nincs olyan birtok, ahol ne akadna parlagi, dísztelen, hasznosítatlan terület. Ezek a kertrészek hatékonyan és esztétikusan elfedhetők talajtakaró növényekkel, melyek egységes, szép felületet adnak, rendezett, harmonikus képet sugallnak, a virágzási időszakban pompás látványt nyújtanak, és lombozatukkal még télen is díszítenek. A  virágzó talajtakaró évelők inkább a napos kertrészek kitöltésére alkalmasak, míg a félárnyékot kedvelő fajták a félreeső sarkokba is telepíthetőek. Ne hagyja, hogy kertjében csupasz földdarabok éktelenkedjenek, népesítse be az üres részeket esztétikus megjelenésű talajtakaró évelőkkel!

A talajtakaró évelők természetesen egyéb célokra is bevethetőek, gazdaságos és egyszerűen ültethető alternatívát jelentenek az utcafronti földsávok dekorálására, sziklakertekbe is ültethetők, eltérű funkciójú kertészek is elválaszthatóak velük, de hosszanti sávokban a ház köré, vagy a kerítés mellé is telepíthetőek egyszerűen a szépségük miatt! Kertészetem kínálatában talajtakaró évelők széles választékából válogathat, ajánlom figyelmébe például a napsütéses hangulatú délvirágot, a kíkvirágú gólyaorrot, a dús lombozatú erdei sárgaárvacsalánt, vagy a különleges megjelenésű rózsaszín ligeti zsályát!

Tipp: a talajtakaró évelők ültetésével hatékonyan megelőzhetjük a terület elgazosodását, így egy alacsony gondozási igényű kertrészt hozhatunk létre!

Rendezés: