Termékek Menü
0

Áfonya

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Kerti áfonya fajták széles választékát találja online kertészetemben! A kiválasztott áfonya töveket egészen kertkapujáig kiszállítom!

Az áfonya a hazai kertekben ritka vendég, ugyan is tartása kissé bonyolultabb, mint az átlagos gyümölcsöké, ugyanakkor az áfonya nevelése nem nagy kihívás, bárki próbát tehet vele! Az áfonya gondozását megnehezíti speciális talajigénye (4,2 – 5,2 pH érték) ugyanakkor a kertészetemben kapható  bio savanyú virágföld  használatával az ültetés nagyban megkönnyíthető. Az áfonyát tanácsos konténerben, méretesebb virágládában, vagy emelt ágyásban nevelni, így talaját kielégítően kontrollálhatjuk, és az erőteljes növekedés, valamint a gazdag termés könnyedén biztosítható!

áfonya vásárlása

Ajánlom Önnek kertészetem kínálatából a klasszikus magasbokrú, kék termésű áfonyát, a rózsaszín bogyójú változatot, vagy a különösen jótékony hatásokkal bíró vörösáfonyát! Az áfonya ültetését a gyakorlottabb, vagy a kihívásokat kedvelő kezdő kertészkedőknek javaslom, ez a csodás növény mind külalakjával, mind termésével bőven meghálálja az odaadó gondoskodást!

Tipp: az áfonya sikeresen nevelhető közepes, vagy nagyobb méretű balkonokon, teraszokon is!

Rendezés: