Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A kert dísze vagy az erkély éke: a porcsinrózsa

Ha alacsony termetű dísznövényre van szüksége egy kis kertbe, az erkélyre vagy a teraszra, akkor most a legjobb helyen jár. A porcsinrózsa egy kifejezetten alacsony termetű, egynyári dísznövény, mely tökéletes választás azok számára, akik hely szűkében vannak, viszont szeretnék felvirágoztatni a környezetüket.

 

A porcsinrózsák segítségével egy nagyvárosi panellakás erkélyét is virágba boríthatja, de egy falusi ház előkertjében is csodálatos látványt nyújtanak a különleges, csészét formázó virágok, melyekre ha rásüt a nap, mindenkit levesznek a lábáról.

 

 

Nem sok olyan balkonnövény van, amely ilyen sokféle színben pompázik, így érdemes kihasználni a porcsinrózsa nyújtotta lehetőségeket az egyszínűektől a többszínű változatokig. Megmutatjuk, mit kell tudnia erről a különleges rózsafajtáról!

 

 

Mi is az a porcsinrózsa?


A különleges elnevezés nem véletlen, ugyanis egy nem mindennapi dísznövényről van szó. A virágai nem hétköznapiak, ugyanis mivel nagyon vékonyak a szirmai, erős napsütésben megkapó, légies látványt nyújtanak. Ráadásul számtalan színben elérhetőek, így kedvére válogathat a különböző árnyalatok között és bátran elengedheti a fantáziáját, legyen szó a kertről vagy a teraszról.

 

Hiszen nem csak egyszínű porcsinrózsák léteznek, így a többszínű fajták segítségével még különlegesebb kompozíciókat álmodhat meg. Júniustól szeptember elejéig virágoznak, így sokáig gyönyörködhet a rózsaszín, sárga, lila és számtalan módon kombinált színekben.

 

Ha többet szeretne tudni a porcsinrózsa rendelésének menetéről, ide kattintva megteheti!

 

 

Kinek ajánlott a porcsinrózsa?


Gyakorlatilag mindenkinek, hiszen erkélyen, teraszon és kertben egyaránt jól érzi magát ez a növény. Amiatt sem kell aggódnia, ha túl napos helyre tudná csak elülteti a virágokat, ugyanis kiemelkedő szárazságtűrő képességgel rendelkeznek a porcsinrózsák.

 

Nem beszélve arról, hogy a talajigényük sem magas, nincs szükség speciális előkészítésre az ültetés előtt. Pontosan ezen okokból kifolyólag ezeket a rózsákat bátran ajánlom azoknak is, akik lakásban élnek és kevés időt tudnak a virágokra fordítani. Minimális odafigyeléssel és törődéssel gyönyörű, virágos erkélye lehet a városlakó kertbarátnak is, ami egy hosszú, mozgalmas nap után maga lehet a felüdülés.

 

 

Gondoljon csak bele, mennyire jó lehet egy virágos színkavalkád között elszürcsölni a reggeli kávét vagy délután meginni egy pohár finom limonádét a forró napsütésben! Szóval kezdő kertészek figyelem, ez a növény lesz az első nagy sikerélmény!

 

 

Tényleg jól érzi magát egy erkélyen is a porcsinrózsa?


Bizony, így ha már évek óta muskátlit ültet a balkonládákba, most bátran megszakíthatja ezt a hagyományt. A lényeg, hogy kerülje a túl nedves talajt és a pangó vizet, így sokáig gyönyörködhet a porcsinrózsa színeiben. Ha van kedve, bátran játszhat az árnyalatokkal vagy becsempészhet egyéb balkon virágokat is a porcsinrózsák mellé, egészen különleges és egyedi hatást keltve ezzel.

 

Ha szeretne más balkon virágot is választani a porcsinrózsa mellé, ide kattintva megtekintheti a kínálatunkat!

 

 

Hogy kell beültetni a balkonládákat?


A balkon esztétikáját az egynyári növények adják meg, míg az évelő növények tavasz végén és kora nyáron örvendeztetik meg a kertbarátot minden évben. Emellett helyet kaphatnak a teraszon vagy az erkélyen a gyógy– és fűszernövények is, teljessé téve így az élményt.

 

 

Mivel egy erkélyen a balkonládák oldalát nagyon erősen tűzi a nap, főleg a nyári hónapokban, érdemes odafigyelni az öntözésre. Óvatosan, többször érdemes vizet adni az itt nevelt növényeknek, tehát két öntözés között nem a növénynek kell kiszáradnia, hanem a földjének. Ha a korábban kapott vizet felhasználta a virág, jöhet az újabb adag.

 

Ha szeretné látni, hogyan működik a balkonláda beültetése a gyakorlatban, az erről szóló videót ide kattintva megtekintheti.

 

 

Amennyiben Önt is meggyőzték a fent felsorolt tények, kérem, nyomjon egy Tetszik-et és ossza meg ismerőseivel, barátaival!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: egynyári virágok