Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Weigela 'Caricature' - Fehérszegélyű rózsalonc

5.590 Ft
Menny.:db

(ejtsd: vejgéla)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 1-4 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Weigela 'Caricature' - Fehérszegélyű rózsalonc főbb jellemző

 

Habitus: Gazdagon elágazó, sűrű, bókoló ágrendszerű lombhullató cserje. Levelei oválisak és közepes méretűek, az ágakon átellenesen helyezkednek el. A levelek középzöld színűek, fehér szegéllyel díszítettek. Kifejlett magassága 1,5 méter.

Virág: Fehér alapszínű, rózsaszín árnyalattal mosott, tölcséres virágai májustól június végéig nagy tömegben nyílnak. Augusztusban gyakran történik egy gyérebb másodvirágzás is.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban- és humuszban gazdag enyhén savanyú vagy semleges talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, kisebb árnyékolást elvisel, de ekkor kevesebb virágot nevel.

Vízigény: Nagy vízigényű növény, rendszeres öntözést igényel, ennek hiányában korán vénül.

Gondozás: A virágzást követően formára alakítható, ha túlnőtt bármilyen irányban. A fiatalítás 3 időintervallumban végezhető, ha hanyagoltuk a metszést.

Ebben az esetben az ágak harmadát metsszük vissza, fokozatosan haladva először a belső ágakkal kezdve és innen kifelé haladva. Egyszerre ne az összes ágat metsszük vissza, adjunk időt magunknak és a növényünket is!

Társítás és elhelyezés a kertben: A rózsaloncok igen változatos növénycsoport, hiszen méretük, virágszínük és leveleik színe egyaránt a végtelenbe nyúlik. Ráadásul gondozásuk egyszerű és könnyen kivitelezhető, ha tudjuk biztosítani a rendszeres vízellátást.

A ’Caricature’ fajta rózsaszín és fehér virágai szinte követelik, hogy egy olyan társításba helyezzük el, melyben ezek a színek dominálnak, természetesen nem túlzóan, hanem egymást fokozatosan váltó, egész nyáron át tartó virágzást produkálva.

Egy ilyen összeállítás kialakításához válasszunk a hátterébe ’Hopi’ és ’Natchez’ kínai selyemmirtuszokat, valamint fehér ’White Profusion’ és rózsaszín ’Pink Delight’ nyári orgona fajtákat.

Az előtérbe kerüljön a ’Caricature’ rózsalonc mellé ’Little Princess’ japán gyöngyvessző, mely jó összhangot ad vele. A társítás hangsúlyos levéldíszeiként ültessünk ’Concorde’ bordó lombú borbolyát és ’Canadale Gold’ sárga-zöld tarka lombú, szinte világító kúszó kecskerágót.

Társításra javasolt növényfajták:

Lagerstroemia indica 'Hopi' – Kínai selyemmirtusz (fényes rózsaszín)
Lagerstroemia hybrida 'Natchez' - Kínai selyemmirtusz
Buddleia davidii 'White Profusion' - Fehér nyáriorgona
Buddleia davidii 'Pink Delight' - Rózsaszín nyáriorgona
Spiraea japonica 'Little Princess' - Rózsaszín japán gyöngyvessző
Berberis thunbergii 'Concorde' – Borbolya
Euonymus fortunei 'Canadale Gold' - Arany kúszó kecskerágó

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,2-1,5 m
Kifejlett szélesség: 1,5-2 m
Ültetési tőtáv: 1,5 m
Virágzási idő: Május – Június 
Vízigény: Nagy vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye

 

Védett tartalom

Videók