Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lagerstroemia indica 'Hopi' – Kínai selyemmirtusz (fényes rózsaszín)

6.290 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: lágerstrőmia indiká)

Szállítási méret: 40-60 cm magas
Kiszerelés: 2-3 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom
Ár: méret: Kosárba
6.290 Ft
40 - 60 cm
Menny.:
6.990 Ft
60 - 120 cm
Menny.:
9.990 Ft
120 - 140 cm
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Lagerstroemia indica 'Hopi' – Kínai selyemmirtusz (fényes rózsaszín) főbb jellemző

 

Habitus: 1-2 méter magas, mediterrán hangulatot teremtő cserje vagy kis fa, többször több törzzsel. A törzs idősebb korban hámlik. Rendkívül dekoratív. A levelek oválisak, kihegyezett csúcsúak. Lombhullató.

Virág: Élénk, világos rózsaszín virágai nagy méretű bugákba tömörülnek. A virágok rojtosak, különlegesek. Kiváló méhlegelő. Virágait az évi, friss hajtásokon hozza.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. A gyorsan melegedő homoktalajokat is kedveli.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, tűző napon mutat a legszebben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, főleg virágzás idején, a nyári hónapokban.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. Kora tavasszal érdemes megmetszeni, hogy a habitus bokrosabb legyen, és virágzásra serkentsük a növényt. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Keressen neki egy igazán meleg, fényes helyet a kertben és meg fogja hálálni. Fiatalabb korában télen érdemes takarni a törzsét a fagy ellen.

Társítás és elhelyezés a kertben: A selyemmirtuszok különleges ékkövei lehetnek a kertnek. Habitusukkal, virágaikkal igazi mediterrán hangulatot teremtenek. A selyemmirtuszok általában cserje- , vagy kis fa termetűek. Idősebb korukra kérgük színes lesz és hámló, tehát a téli hónapokban is pompás látványt nyújt. Levelei zöldek, oválisak, csúcsuk kihegyezett.

Nyár közepétől szeptember közepéig-végéig virágoznak. Virágzatuk nagy méretű bugavirágzat, mely azon túl, hogy kiváló méh-, és lepkecsalogató, igazán szemet gyönyörködtető látvány. Érdemes szoliterként alkalmazni, hogy megmutassa igazi báját, de természetesen társításban is kiválóan elhelyezhető.

A ’Hopi’ selyemmirtusz egy kb.1-2 méter magasra növő, rózsaszín virágú fajta. Társításban, ha a rózsaszínt, annak pompáját szeretné hangsúlyozni, telepítse hasonló virágzási idejű fajtákkal, mint pl. az ősszel is különleges, vörös lombú ’Coccinea’ vagy az erősebb rózsaszínű ’Liget Pink’.

Ha még több méhet és lepkét kíván a kertjébe csalogatni, akkor ültessen a selyemmirtuszokhoz ’Flower Power’ fajtájú nyáriorgonát. Vidám, színváltó rózsaszínjével igencsak felélénkíti a kertrész hangulatát, amit tovább fokozhatunk olyan növényekkel, mint a lilás-bordó színű ’Rosenkuppel’ szurokfű vagy a társítás előhírnökeként csoportosan ültetett tűzvörös ’Orientale Brilliant’ keleti mák.

Az ágyásszegélyre válasszuk a törpe lángvirág lila fajtáját a’Lilac Cloud’-ot.

Társításra javasolt növényfajták:

Lagerstroemia indica 'Coccinea' – Kínai selyemmirtusz
Lagerstroemia indica 'Liget Pink' – Kínai selyemmirtusz (erős rózsaszín)
Buddleia weyeriana 'Flower Power'® - Kékes-lilás virágú nyáriorgona
Origanum 'Rosenkuppel' – Szurokfű
Papaver 'Orientale Brilliant' – Díszpipacs, keleti mák
Phlox douglasii 'Lilac Cloud' - Törpe lángvirág (halványlila)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-2 m
Kifejlett szélesség: 2 m
Ültetési tőtáv: 2,5-3 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom