Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lagerstroemia indica 'Coccinea' – Kínai selyemmirtusz

19.990 Ft

(ejtsd: lágerstrőmia indika)

Szállítási méret: évszaktól függően 40-80 cm magas
Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben többéves, erős tövek
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Magyarországon egyedülálló a selyemmirtusz kínálatom!

Védett tartalom
Ár: méret: Kosárba
19.990 Ft
40 - 80 cm
Menny.:
27.790 Ft
80 - 100 cm
Menny.:
31.190 Ft
100 - 120 cm
Menny.:
45.590 Ft
120 - 140 cm
Menny.:
48.890 Ft
140 - 160 cm
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Lagerstroemia indica 'Coccinea' – Kínai selyemmirtusz főbb jellemző

 

Habitus: 2-3 méter magas, mediterrán hangulatot teremtő cserje vagy kis fa, többször több törzzsel. A törzs idősebb korban hámlik. Rendkívül dekoratív. A levelek oválisak, kihegyezett csúcsúak. Lombhullató. Különlegessége, hogy lombozata ősszel szinte izzó vörösre színeződik.

Virág: Élénk, világos rózsaszín virágai nagy méretű bugákba tömörülnek. A virágok rojtosak, különlegesek. Kiváló méhlegelő. Virágait az évi, friss hajtásokon hozza.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. A gyorsan melegedő homoktalajokat is kedveli.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, tűző napon mutat a legszebben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, főleg virágzás idején, a nyári hónapokban.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. Kora tavasszal érdemes megmetszeni, hogy a habitus bokrosabb legyen, és virágzásra serkentsük a növényt. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Keressen neki egy igazán meleg, fényes helyet a kertben és meg fogja hálálni. Fiatalabb korában télen érdemes takarni a törzsét a fagy ellen.

Társítás és elhelyezés a kertben: A selyemmirtuszok különleges ékkövei lehetnek a kertnek. Habitusukkal, virágaikkal igazi mediterrán hangulatot teremtenek. A selyemmirtuszok általában cserje-, vagy kis fa termetűek. Idősebb korukra kérgük színes lesz és hámló, tehát a téli hónapokban is pompás látványt nyújt. Levelei zöldek, oválisak, csúcsuk kihegyezett.

Nyár közepétől szeptember közepéig-végéig virágoznak. Virágzatuk nagy méretű bugavirágzat, mely azon túl, hogy kiváló méh-, és lepkecsalogató, igazán szemet gyönyörködtető látvány. Érdemes szoliterként alkalmazni, hogy megmutassa igazi báját, de természetesen társításban is kiválóan elhelyezhető.

A ’Coccinea’ fajta egy átlagos (2-3 m) magasra megnövő selyemmirtusz fajta, mely ősszel rendkívül különlegessé teszi a kertjét őszi lombszínével, mely az élénk rózsaszín virágokat váltja fel. Azt is mondhatjuk, hogy a ’Coccinea’ fajta júliustól egészen lombhullásig ékszer a kertjében, ezért szánjon neki a társításban központi helyet.

Ha cserjefoltban ülteti, akkor kapjon helyet hátul, és az előtérbe csakis kisebb magasságú selyemmirtusz ('Petite Red'), lila ('Nanho Purple') vagy fehér ('White Ball') virágszínű nyáriorgona és orgona ('Palibin') fajtákat ültessen, hogy hátul kimagasodjon a ’Coccinea’ bája.

Válasszon évelők közül sásliliom (a sárga 'Northbrook Star'  vagy a rózsaszín 'Silent Love' kiváló választás), és – ha van egy kissé árnyékosabb kertrész- mocsári hibiszkuszt ('Summer Storm'; 'Carousel Red Wine'), Az ágyást zárja le macskamentával ('Pink Cat').

Társításra javasolt növényfajták:

Lagerstroemia indica 'Petite Red' – Kínai selyemmirtusz
Buddleia davidii 'Nanho Purple' – Lila virágú törpe nyáriorgona
Buddleia davidii 'White Ball' - Nyáriorgona
Syringa meyeri 'Palibin' - Törpe orgona
Hemerocallis 'Northbrook Star' - Citromsárga sásliliom
Hemerocallis 'Silent Love' - Élénkrózsaszín sásliliom
Hibiscus moscheutos 'Summer Storm' – Mocsári hibiszkusz
Hibiscus moscheutos 'Carousel Red Wine' – Mocsári hibiszkusz
Nepeta nervosa 'Pink Cat' - Macskamenta

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2,5-3 m
Kifejlett szélesség: 2,5 m
Ültetési tőtáv: 2,5-3 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom

Videók