Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Színharmónia összeállítás 'Yellow Harmony'(nárcisz-jácint-tulipán-krókusz, sárga)

4.090 Ft

Csomagolt mennyiség: 26 db /csomag
A hagyma körmérete : 5-15 cm
Virágszín: sárga

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Színharmónia összeállítás 'Yellow Harmony'(nárcisz-jácint-tulipán-krókusz, sárga) főbb jellemző

 

Jellemzői: A Színharmónia összeállítás ’Yellow Harmony’ hagymakeverék március és április között virágzó hagymás évelőkeverék, amelyben összesen 26 darab hagyma található.

A hagymák között találhat nárciszokat (6 db), jácintokat (4 db), tulipánokat (5 db), krókuszokat (12 db). A mixben alkalmazott hagymák közös tulajdonsága, hogy élénksárga színűek, végleges magasságuk 10-40 cm. Igazi élénk, életvidám tavaszi kert teremthető a fajtakeverék alkalmazásával.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat. A tulipán hagymákat van aki minden évben felszedi, van aki soha.

A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A Színharmónia összeállítás 'Yellow Harmony' egy 10-40 cm magasságot elérő hagymás dísznövény mix, amely márciusban és áprilisban virágzik. A ’Yellow Harmony’ összeállításban helyet kapnak a tulipánok, a jácintok, a nárciszok, és a krókuszok egyaránt.

Az alkalmazott fajták közös tulajdonsága, hogy minden fajta élénk sárga, ezáltal a mix alkalmazásával élénk, életvidám, tavaszi hangulat teremthető a kertben. A sárga szín szinte minden színnel összeillik, ezért a társítást tekintve sem lesz nehéz dolga.

A mixet egészítse ki narancssárga és piros tulipánokkal, melyek kontrasztot teremtenek a sárga színnel. Mögöttük kapjon helyet a Lilium candidum, amely nyáron bőségesen, fehéren virágzik, valamint a díszhagyma 'Early Emperor' fajtája.

A társítás elülső részére ültesse a kistermetű, egyedi megjelenésű Chionodoxa luciliae hagymáit, valamint a ’Prins Claus’ botanikai krókuszt. Ezzel a zömében sárga-kék-piros társítással varázslatos tavaszi kertet teremthet.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa Red Wing’
Tulipa ’Gorilla’
Tulipa ’Jimmy’
Lilium candidum
Allium 'Early Emperor' - Díszhagyma
Chionodoxa luciliae
Crocus 'Prins Claus'

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-40 cm
Ültetési tőtáv: 10 cm
Ültetési mélység: 15-22 cm
Virágzási idő: Március-Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert, méhlegelő

 

Védett tartalom