Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Allium 'Early Emperor' díszhagyma

2.090 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db /csomag
A hagyma körmérete : 14/+ cm
Virágszín: világos lila

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Allium 'Early Emperor' díszhagyma főbb jellemző

 

Jellemzői: Az ’Early Emperor’ egy júniusi virágzású díszhagyma, melyre kevésbé tömött világos és sötét lila virágokból álló, laza gömbszerű virágzat jellemző. A virágzati szár megközelítőleg 80 centiméter magas.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A díszhagymáknak szinte a legtöbb kertben helyet szorítunk, hiszen bohókás, labdaszerű virágzataikkal plusz struktúraelemként jelennek meg társításainkban.

Az ’Early Emperor’ mellé válasszunk ’Harmony’ fajtájú, recéshagymájú nőszirmot, valamint liláskék színű ’Queen Fabiola’ csillaghagymát. Az előtérbe a teltvirágú piros, kék, rózsaszín, lila és cirmos virágokat felvonultató ’St. Brigid’, valamint a hófehér ’Bride’ koronás szellőrózsákat. A társítás színes kiegészítőnövényeiként ültessünk cigányvirágot.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Iris reticulata ’Harmony’
Triteleia ’Queen Fabiola’
Anemone 'St.Brigid' – Szellőrózsa
Anemone de Caen ’Bride’ - Szellőrózsa
Sparaxis tricolor - Cigányvirág

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 80 cm
Ültetési tőtáv: 25-30 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Június 
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom